icon-arrow-right
HomeDiensten 3D scanning & modelling

3D scanning & modelling

De behoefte aan het snel en geautomatiseerd inmeten van objecten in gebouwen stijgt explosief. Aveco de Bondt kan met gebruik van moderne laserscanners ontelbaar veel punten in zeer korte tijd opmeten. Hiermee is het mogelijk om snel, veilig en accuraat een volledig model te maken. U krijgt zo direct inzicht in de actuele toestand van een gebouw, installatie of object en kunt de juiste keuzes maken in uw project. We leveren niet alleen alle afzonderlijke producten, maar staan u in het hele (bouw)proces bij met advies en begeleiding.

3D scanning

Deskundig team

De belangstelling voor 3D scanning & modelling is groot en blijft groeien. Aveco de Bondt is sinds enkele jaren actief op dit gebied en heeft een stevige positie verworven in de markt. Ons team bestaat uit experts op het gebied van 3D scanning & modelling en we blijven actief investeren in deze groeimarkt. Niet alleen met uitbreiding van capaciteit, maar ook in de vorm van nieuwe technologie, producten en toepassingen.

Puntenwolk of pointcloud

Een veelgevraagd product door projectleiders en adviseurs in de bouw is de ‘puntenwolk’.

Een laserscanner meet ontelbaar veel punten in zeer korte tijd, de laserstraal tast het object af en zo worden meetpunten opgeslagen, daarnaast maken we hoge resolutie foto’s. Als beide digitale gegevens (meetpunt en pixel) over elkaar gelegd worden, ontstaat er een nauwkeurig en fotorealistisch beeld van de bestaande situatie. De wolk van gekleurde punten die hiermee ontstaat, wordt een puntenwolk of pointcloud genoemd. Aveco de Bondt levert standaard samengestelde, geregistreerde en altijd gekleurde puntenwolken.

Deze 3D-meetmethode is het startpunt voor de engineering en verkleint de kans op ontwerp- en bouwfouten. Wij bieden daarnaast onze puntenwolk altijd aan in een (BIM-)model. Dit model bevat tenminste een afgesproken nulpunt, een stramienplan, een peil en natuurlijk de meetgegevens in de vorm van een puntenwolk.

Toepassingen

  • Basis voor modellen die zijn te gebruiken voor 3D-printen en 3D-brillen.
  • Basis voor grondlichaam-modellen (surfaces) voor infraprojecten.
  • Als nauwkeurige aanvulling op, of combinatie met, gegevens van andere technieken zoals mobile mapping (profilers), grondradar en drones.
  • Basis voor assetmanagement, wij ontzorgen opdrachtgevers in het hele traject.

Meerwaarde: 1 loket

Aveco de Bondt is een van de weinige aanbieders in de markt die diverse diensten, disciplines en producten kan combineren, beheren en managen.

  • We bieden u een combinatie van kwaliteit én integrale procesbeheersing (we weten alle onderdelen en diensten te koppelen in één workflow).
  • We begrijpen wat de vraagstelling van de opdrachtgever is; we denken met u mee vanuit een gemeenschappelijk, bouwkundig oogpunt.
  • Als u deze expertises los moet inkopen, dan komt u terecht bij diverse aanbieders. Dit gaat vaak ten koste van de kwaliteit en levert vertragingen en hogere kosten op.

Projecten

Alle projecten
+