icon-arrow-right
HomeDiensten Behoud & Transformatie Bestaand Vastgoed

Behoud & Transformatie Bestaand Vastgoed

Leegstand van kantoren, de wensen om te verduurzamen en veroudering van naoorlogse woningbouw zijn actuele thema’s die hebben geleid tot een toenemende vraag naar technische kennis op het gebied van de beoordeling van bestaande gebouwen. Hoe beoordeel je een bestaand gebouw waar geen tekeningen of berekeningen meer van aanwezig zijn? Is er sprake van een (on)veilige situatie? Wat zijn de constructieve mogelijkheden en aandachtspunten bij transformatie?

Behoud & Transformatie Bestaand Vastgoed Aveco de Bondt - Beroerenstraat 1960.jpg

Inspectie en advies

Aveco de Bondt is gespecialiseerd in het vakgebied behoud en transformatie van bestaand vastgoed. De specialisten van Aveco de Bondt zijn opgeleid om een bestaand gebouw volledig in kaart te brengen. Op basis van een archiefonderzoek, het uitvoeren van inspecties en indien gewenst een 3D scan verzorgen wij een goed onderbouwde basis voor verder onderzoek en advies bij schades, transformaties en vraagstukken over de staat van de constructieve veiligheid.

 

Het beoordelen van bestaand vastgoed is een uitdagend vakgebied. Het komt vaak voor dat er archiefstukken en constructieve gegevens ontbreken, zoals dimensies en materiaaleigenschappen. Daarnaast biedt de wet- en regelgeving niet altijd voldoende kaders om bestaande gebouwen te beoordelen. Dit betekent dat er in een grijs gebied wordt gewerkt. Om de bestaande constructie zo goed mogelijk te beoordelen is specialistische kennis van de oorspronkelijke en huidige regelgeving van belang. De specialisten van Aveco de Bondt lossen deze ingewikkelde puzzel graag op!

Integrale aanpak

De ervaring leert dat een integrale aanpak voor deze vraagstukken leidt tot technische meerwaarde en efficiëntie binnen het project. Een bijkomend voordeel is dat de opdrachtgever meer wordt ontzorgd en over één aanspreekpunt beschikt voor het advies over de diverse disciplines.

 

Deze integrale aanpak kunnen wij waarmaken doordat onze adviseurs van Behoud & Transformatie Bestaand Vastgoed nauw samenwerken met de adviseurs van Aveco de Bondt op het gebied van: Constructies, 3D scanning & modelling, Sloop- en asbestadvies, Installatieadvies, Bouwfysica, Brandveiligheid en Funderingsadvies. Bovendien beschikken wij over een aantal vaste partners voor bijvoorbeeld materialenonderzoek.

Diensten

Samenvattend kunnen wij de volgende diensten voor u uitvoeren of coördineren voor het Behoud & Transformatie Bestaand Vastgoed:

  • Transformatie- en verduurzamingsvraagstukken
  • Onafhankelijk schade onderzoek
  • Beoordeling bestaande gebouwen op constructieve veiligheid
  • Bouwkundige inspecties & Meerjaren onderhoudsplan
  • Nulmetingen

Projecten

Alle projecten
+