icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Duurzaamheidsvisie- en strategie

Elke organisatie weet tegenwoordig dat het iets moet doen met duurzaamheid. Maar waar begin je? Hoe maak je duurzaamheid voor jouw organisatie concreet? En hoe pak jij een unieke positie binnen al die partijen die de duurzaamste willen zijn? Wij helpen organisaties met het ontwikkelen van een sterke duurzaamheidsvisie.

Duurzaamheid is de nieuwe norm

Internationaal beleid zoals het Akkoord van Parijs, de SDGs en het landelijke Klimaatakkoord laten er geen twijfel over bestaan: duurzaamheid is de nieuwe norm geworden. Dit geldt voor alle typen organisaties, van bedrijf tot overheid. We merken dat organisaties die nog geen duurzaamheidsvisie en -strategie hebben de druk voelen om hiermee aan de slag te gaan. Terwijl organisaties die al wel een beleid hebben, merken dat het niet meer voldoende is om uitsluitend aan eisen vanuit de wetgeving of klanten te voldoen. Het is noodzakelijk om verder te kijken naar hogere ambities en verdergaande acties om onderscheidend te zijn en te blijven. 

zonnepanelen

Wat we doen: Duurzaamheidsvisie en duurzaamheidsstrategie voor organisaties

Wij helpen organisaties met het ontwikkelen van een sterke duurzaamheidsvisie- en strategie. Daarin helpen we organisaties met het maken van strategische keuzes die leiden tot een duurzaamheidsidentiteit (visie) en helpen we met het opstellen van een plan om deze visie waar te maken (strategie).

Een duurzaamheidsvisie en -strategie maken we onderscheidend, concreet en meetbaar door het stellen van de juiste vragen. We onderzoeken op welke kenmerkende manieren de organisatie echt impact kan maken op duurzaamheid, die passen bij het kernproces van de organisatie. Zo ontstaat er een visie en strategie van binnenuit die stapsgewijs loopt met respect voor het eigen tempo van de organisatie.

‘Duurzaamheid is de nieuwe norm geworden. Daar moeten organisaties iets mee. Wij helpen met hen met het vormen van een duurzaamheidsidentiteit en het maken van een plan.’

Duurzaamheid concreet en begrijpelijk maken voor iedereen in de organisatie

Voor het opstellen van een visie en strategie gebruiken we kwantitatieve als kwalitatieve data en bewezen methodes, die duurzaamheid voor iedereen in een organisatie tastbaar, concreet en begrijpelijk maakt.Ons multidisciplinaire team heeft ervaring met advisering van zowel bedrijven als overheden en andere organisaties.

Van visie en strategie naar duurzamer in de praktijk

Naast onze expertise op het gebied van strategie, hebben we ook expertise op het gebied van uitvoering en monitoring van duurzaamheidsmaatregelen. Zo helpen we kleine en grote organisaties om onafhankelijk een duurzame bedrijfsvoering te kunnen voeren.

Wat levert dat op?

-        Een onderscheidende en passende duurzaamheidsvisie en -strategie

Aan de slag met een duurzaamheidsvisie- en strategie? Neem contact met ons op!
Thomas  Stegenga
Thomas Stegenga
Consultant Duurzaamheid
T +31 6 832 43 327
tstegenga@avecodebondt.nl

Onze diensten binnen Duurzaamheidsvisie- en strategie