icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Gezonde gebouwde omgeving

Het bewustzijn van het effect dat gebouwen en gebieden hebben op de gezondheid van mensen groeit. Ook de overheid geeft hieraan prioriteit, bijvoorbeeld in het Schone Lucht Akkoord. Wij adviseren gemeenten, aannemers en organisaties bij de realisatie van gezonde gebouwen en gebieden.

training-duurzaamheid

Gezond gebouwde omgeving

De vraag naar een gezonde omgeving neemt toe. We zien dat ‘gezondheid’ steeds vaker terugkomt bij uitvragen van opdrachtgevers. Luchtkwaliteit, mobiliteit, beweging, licht, geluid en materiaalgebruik hebben allemaal invloed op de fysieke en mentale gezondheid van gebruikers. Hoe maak je de juiste, gezonde keuzes? En wat heb je nodig om gezond te bouwen?

 

 

Wist je dat:

  • De binnenluchtkwaliteit 5x slechter is dan de buitenlucht?
  • En we 90% van de tijd binnen zitten?
gezond-gebouwde-omgeving.jpg

Wat we doen: Gezondheidsadvies voor gebouwen en gebieden

Wij adviseren aannemers, projectontwikkelaars en gemeenten bij de realisatie van gezonde gebouwen of de ontwikkeling van een gebied. Denk daarbij aan een gezonde nieuwe of bestaande wijk. We geven advies op het gebied van materiaalgebruik, bouwtechnieken en duurzaamheid. Bij gebiedsontwikkelingen houden we rekening met alle facetten: mens, natuur, circulariteit van grondstoffen, energie, mobiliteit, werk en activiteiten.

Daarbij zijn we bekend met de ‘Eisen Frisse Scholen’ en het ‘PVE Gezonde kantoren’.

Onze specifieke diensten binnen dit programma:

gezondheid-milieu-omgeving.jpg

Gezonde ruimte heeft grote invloed heeft op welbevinden gebruikers

De voordelen van gezonde gebouwen zijn groot. Uit talloze onderzoeken komt naar voren dat een gezonde ruimte grote invloed heeft op de fysieke en mentale gezondheid van gebruikers. Maar ook op het immuunsysteem en gevoel van comfort. Ook blijkt dat patiënten in ziekenhuizen sneller herstellen in een gezond gebouw en dat medewerkers zich beter kunnen concentreren. Daarmee heeft een gezond gebouw zich snel terugverdiend. Gezond is de nieuwe norm!

“Een natuurlijke omgeving is belangrijk voor onze gezondheid én het milieu. Een gezond gebouw is als een derde huid.”
Carla Rongen

Wat levert een gezonde gebouwde omgeving op?

Advies voor gezond bouwen of duurzame en gezonde ontwikkeling van een gebouw, maar ook van een gebied, zoals een nieuwe wijk.

 

Advies nodig voor een gezonde gebouwde omgeving? Neem contact met ons op!
Carla  Rongen
Carla Rongen
Specialist Circulair en Gezond Bouwen
T 06 83 217 248
crongen@avecodebondt.nl