icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Toekomstbestendige nieuwbouw

De wereld verandert. Onze omgeving, maar ook de manier waarop mensen daarin leven. En dit heeft gevolgen voor de gebouwen in Nederland. Nieuwe gebouwen moeten voorbereid zijn op de toekomst. In onze visie zijn leefbaarheid, circulariteit en flexibiliteit daarin essentieel. Wij adviseren bij de realisatie van toekomstbestendige nieuwbouw.

Programma ToekBestNwbw- Breeam  Bouwfysica Alliander Duiven -.jpg

Uitdagingen voor de bouwsector

We kampen in Nederland met een fors woningtekort. Daarnaast worden oververhitting en extreem weer steeds meer een realiteit. Scholen barsten uit hun voegen, krimpen of worden samengevoegd in multifunctionele centra. En waar aan de ene kant een tekort is aan ruimte, staan er ook veel gebouwen, zoals kantoren leeg. In 2050 moeten we aardgasvrij zijn, klimaatadaptief en moeten grondstoffen 100% herbruikbaar zijn. Genoeg uitdagingen dus voor de bouwsector in Nederland.

Integrale bouwadviezen.jpg

Realisatie van toekomstbestendige gebouwen

Wij helpen opdrachtgevers met het realiseren van toekomstbestendige gebouwen. Bijvoorbeeld in de rol van omgevingsmanager (stedelijk gebied), bouwprojectmanager, constructeur of adviseur. We geven advies op het gebied van constructies, installaties, bouwfysica , akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid. Als integraal onderdeel van een bouwteam of als onafhankelijke derde voor een review. In ons advies houden we rekening met de thema’s leefbaarheid, circulariteit en flexibiliteit.

Onze specifieke diensten binnen het programma:

Uitdagingen in de bouw Aveco de Bondt.jpg

Multidisciplinair bouwen

Aveco de Bondt bestaat uit een uitgebreid team van verschillende disciplines die hecht samenwerken. We hebben kennis op allerlei gebieden, van bouw en infra tot aan duurzaamheid. Ook kennen we de bouwsector als geen ander. We denken proactief mee met de klant en we signaleren risico’s. Met al deze kennis zorgen we samen voor een integraal ontwerp dat aan alle behoeften en eisen voldoet.

‘Bouwen is complex, maar daarom zijn wij er. We zoeken voor elk project de juiste puzzelstukjes bij elkaar zodat het plan in elkaar past.’
Laura Hulsman | Senior adviseur Bouwfysica

Thema’s rondom toekomstbestendige nieuwbouw

Als je kijkt naar nieuw te bouwen gebouwen spelen er verschillende thema’s een belangrijke rol. Thema’s die nieuwbouwprojecten toekomstbestendig maken.

  • Leefbaar. Met name in hoogstedelijke gebieden ligt een uitdaging. Hoe brengen we woningen aan op geluidbelaste locaties? Hoe brengen we parkeergarages, woningen, scholen, zorgcentra en commerciële ruimten bij elkaar zonder dat er onderling overlast ontstaat? Hoe voorkomen we dat woningen oververhit raken? En hoe bouwen we gezond en klimaatadaptief?
  • Circulair. De transitie naar een circulaire en klimaatneutrale samenleving in 2050 brengt vele uitdagingen. Welke materialen kiezen we? Kunnen we materiaal besparen in de hoofddraagconstructie? Hoe bouwen we met hout? En welke energiebronnen zetten we in?
  • Flexibel. Toekomstbestendig betekent ook flexibel zijn en in kunnen spelen op veranderende behoeftes van gebruikers. Denk aan functie-neutrale gebouwen die met kleine aanpassingen een nieuwe functie kunnen huisvesten. Maar ook flexibel te gebruiken ruimten: bijvoorbeeld in de ochtend een  kinderopvang en ’s avonds een clubhuis voor de hobbyvereniging.  
Materiaalpaspoort duurzaam aveco de bondt.jpg

Duurzaam & circulair bouwen en transformatie bestaande bouw

Ons programma Gezonde gebouwde omgeving en Circulaire Economie gaan verder in op duurzaamheid en circulair bouwen. Daarnaast is nieuwbouw pas nodig wanneer bestaande gebouwen niet beschikbaar of toereikend zijn. Ons programma Verduurzaming en transformatie bestaand vastgoed richt zich op het behouden, beheren en transformeren van bestaande gebouwen.

Vraagstuk omtrent toekomstbestendige nieuwbouw? Ondersteuning nodig bij een project? Neem contact met ons op!
Laura  Hulsman
Laura Hulsman
Senior adviseur
T +31 6 239 14 442
lhulsman@avecodebondt.nl

Onze diensten binnen Toekomstbestendige nieuwbouw