HomeOver onsNieuwsberichten & blogs Aveco de Bondt ondertekent nadere overeenkomst advies dienst ten behoeve van realisatie Piekberging Haarlemmermeer

Aveco de Bondt ondertekent nadere overeenkomst advies dienst ten behoeve van realisatie Piekberging Haarlemmermeer

Actueel

Op dinsdag 11 september heeft de ondertekening van de overeenkomst realisatie Piekberging Haarlemmeer plaatsgevonden. Aveco de Bondt zal het Hoogheemraadschap van Rijnland gaan ondersteunen in de voorbereiding voor de realisatie van de piekberging. De gevraagde dienstverlening betreft onder meer het uitvoeren van technische- en conditioneringsonderzoeken, risicomanagement en opstellen van contractstukken waaronder een vraagspecificatie o.b.v. een UAV-GC raamwerk.

Piekberging Haarlemmermeer

Wat is de uitdaging?

De uitdaging is om in de zuidwestpunt van de Haarlemmermeerpolder in samenspraak met de agrariërs in het gebied een piekberging te realiseren die bijdraagt aan droge voeten voor 1,3 miljoen inwoners in het beheergebied van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

 

Duurzaamheid en een goede communicatie met de externe en interne stakeholders zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

 

Het wenkend perspectief is dat er in 2022 een piekberging van ruim 1 miljoen m3 ligt (met een inlaatdebiet van 15 m3/s) die sober en doelmatig is uitgevoerd, waarbij bewoners, agrarische gebruikers en andere stakeholders terugkijken op een zorgvuldig doorlopen proces met oog voor hun belangen.

 

Wij zijn trots dat wij een bijdrage mogen leveren aan dit unieke project! 

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Jan Put (06-54953001) of Martijn Huisjes (06-53911434) 

 

+