icon-arrow-right
HomeOver onsNieuwsberichten & blogs Construsoft BIM Awards: Stem op Boston & Seattle, Wilhelminapier

Construsoft BIM Awards: Stem op Boston & Seattle, Wilhelminapier

Actueel

Aveco de Bondt doet mee aan de Construsoft BIM Awards met de woontorens Boston & Seattle (Wilhelminapier in Rotterdam) in de categorie ‘Commerciële projecten’. Het gebruik van Tekla BIM-software heeft een grote invloed op de bouwsector. De Construsoft BIM Awards is een initiatief van Trimble en biedt Tekla-gebruikers de mogelijkheid om hun projecten aan de wereld te laten zien. In zeven categorieën worden de beste BIM-modellen gekozen door een internationale vakjury én het publiek.

Boston en Seattle

Steunt u ons? Stem op Boston & Seattle!

Iedereen in de Benelux kan een stem uitbrengen vanaf dinsdag 23 mei t/m 7 juni, 12.00 uur. Het winnende project gaat door naar de Global BIM Awards 2018. De uitslag wordt bekend gemaakt op 15 juni. Helpt u ons op weg naar de internationale finale? We waarderen uw steun!

Breng uw stem uit via de website van de Construsoft BIM Awards.

Boston en Seattle

Uitdaging in het project

Het gebouw Boston & Seattle is gelegen op de Wilhelminapier in Rotterdam en bestaat uit twee torens van in totaal 23 verdiepingen. Boston & Seattle worden gebouwd door J.P. van Eesteren in opdracht van VOF Pier III, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars. Het ontwerp is van Frits van Dongen en Patrick Koschuch. Westo levert de prefab betonnen gevelelementen. Aveco de Bondt is verantwoordelijk voor de engineering van begane grond tot en met dakniveau. We maken de benodigde berekeningen en vorm- en wapeningstekeningen van de elementen voor productie. De uitdaging en complexiteit zit hierbij vooral in de zware vloerdragende prefab sandwichelementen van de bovenbouw.

Arjan Booij, sr. constructief modelleur en als tekenaar betrokken bij het project: “Er zijn hoge eisen gesteld aan de detaillering om de sandwichelementen goed te kunnen monteren, de water- en winddichtheid te waarborgen en om aan de eisen van de architect te voldoen. De naden tussen de sandwichelementen mochten zich niet aftekenen en dus niet groter zijn dan de voegen in het metselwerk. Daarnaast wilde de gemeente Rotterdam een tweede constructieve draagweg wat de nodige constructieve consequenties met zich mee bracht. Met dit project bewijzen we dat de engineering van complexe elementen aan Aveco de Bondt is toevertrouwd.”

Meer informatie

+