HomeOver onsNieuws & evenementen Geschiktheidsbeoordeling vleermuizen alternatief voor jaarrond onderzoek

Geschiktheidsbeoordeling vleermuizen alternatief voor jaarrond onderzoek

Actueel

Aveco de Bondt voert ecologisch onderzoek uit, behandelt onthefffingsaanvragen en begeleidt alle ecologische vraagstukken bij kleine en grote bouwprojecten. Een jaarrond onderzoek is vaak onvermijdelijk als er een holte of spleet is waargenomen waar mogelijk vleermuizen in verblijven. Conform het vleermuisprotocol 2013 moeten de functies van gebieden voor soorten vleermuizen effectief en efficiënt worden vastgesteld. Een vleermuisinventarisatie bestaat vaak uit vier of vijf onderzoekrondes, verspreid over een heel jaar. Aveco de Bondt begrijpt dat een jaar wachten vaak niet gewenst is en biedt daarom nu een alternatief in de vorm van een nadere geschiktheidsbeoordeling.

Ecologie boominspectie

Praktisch en efficiënt onderzoek

Dankzij speciale klimuitrusting en een endoscoopcamera kunnen onze ecologen de holtes en spleten hoog in de bomen eenvoudig inspecteren. Uit eigen onderzoek blijkt dat 50% van de holtes die tijdens een eerdere boominventarisatie waren aangetroffen, niet geschikt zijn voor vleermuizen. Zo kan de conclusie voor een noodzakelijk jaarrond onderzoek naar vleermuizen worden omgebogen naar een meer praktisch en efficiënt onderzoek, of zelfs een volledige vrijgave.

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden? Neem contact op met ecoloog Maarten Debruyne (mdebruyne@avecodebondt.nl, 06-15855165).

+