icon-arrow-right
HomeOver onsNieuwsberichten & blogs Gunning Paleis Soestdijk nabij

Gunning Paleis Soestdijk nabij

Actueel

Op 28 april a.s. dient het consortium Nationaal Ensemble Soestdijk haar plan in, als een van de drie gegadigden voor de herbestemming van paleis Soestdijk. De definitieve gunning is hiermee nabij.

soestdijkpaleisvisual.jpg

Buitenplaats van Nederland

Paleis Soestdijk is van nationaal belang, heeft koninklijke allure en groot historische en ecologische waarde. Het plan van Nationaal Ensemble maakt van Paleis Soestdijk een openbaar toegankelijke en levendige buitenplaats van de 21ste eeuw. Het Paleis wordt gerestaureerd, het Park opengesteld en een uniek concept toegevoegd: het Paviljoen. Daarnaast worden woningen gerealiseerd. Waar het Paleis de historische waarde geeft, biedt het Paviljoen de toekomstige waarde. Het Paviljoen gebruikt alle visuele technieken om kunst op een nieuwe manier te beleven. Daarmee wordt het een buitenplaats van de 21ste eeuw en zet het de traditie van verbazing en verwondering voort die een buitenplaats bood.

soestdijkbpvnl_paviljoen.jpg

Nationaal Ensemble Soestdijk

Het consortium is een krachtenbundeling van onder andere VolkerWessels (De Bonth van Hulten, KondorWessels Projecten, Bébouw Midreth en Aveco de Bondt), Van Hoogevest Architecten, H+N+S Landschapsarchitecten, Cultureel Organisatiebureau Artifex en DGO Concept.

Aveco de Bondt vervult de rol van procesmanager en heeft planologische- en milieukundige expertise ingebracht.

Website en informatie-avond

  • De plannen van het Nationaal Ensemble Soestdijk zijn te bekijken via de nieuwe website.
  • Op 12 april is er een informatie-avond voor de omgeving.
+