HomeOver onsNieuws & evenementen Koning opent WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Koning opent WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Actueel | Carrière

Onder grote belangstelling van genodigden en pers heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander vanmiddag WILDLANDS Adventure Zoo Emmen geopend. Het nieuwe themapark is gebouwd door VolkerWessels. Voorafgaand aan de officiële openingshandeling bracht de koning eerst een bezoek aan de ijsberen en maakte hij een spectaculaire tocht in de Arctic-1, het prototype onderzoeksvoertuig in het poolgebied van WILDLANDS. In het Jungle Theater in de grootste tropische kas van Europa onthulde de koning samen met twee basisscholieren een plaquette en opende daarmee WILDLANDS officieel. Tenslotte stapte hij in een boot voor een spannende tocht door de tropische jungle langs diverse apen en een grote kudde olifanten.

Drie werelden

WILDLANDS is een themapark met dieren dat drie werelden omvat: Jungola, een tropisch oerwoud, Serenga, een hete savanne en Nortica, een ijzig poolgebied. De werelden zijn zo natuurgetrouw mogelijk nagebouwd. Het nieuwe park wil zijn gasten in het leefgebied van de dieren spannende avonturen laten beleven. Het park is vanaf 25 maart geopend voor publiek.

Nieuws_ Koning opent Wildlands.png

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt is actief betrokken geweest bij dit project, zowel in de voorbereiding als tijdens de realisatie. Onze bijdrage o.a.: rioleringsontwerp, systems engineering, procesmanagement, kwaliteitscoördinatie, advies akoestiek, vergunningenmanagement.

+