icon-arrow-right
HomeNieuwsberichten VROUW IN DE BOUW - The Take off and Landing…

VROUW IN DE BOUW - The Take off and Landing…

Blog

Eline Blom is nieuw als Omgevingsmanager bij Aveco de Bondt. Als vrouw in de bouw schrijft ze maandelijks een blog over wat ze meemaakt in de bouwwereld. Dit deed ze al voordat ze bij Aveco de Bondt kwam werken, en nu zet ze haar blog bij Aveco de Bondt door. Veel lees plezier!

Vrouw in de bouw - Eline Blom

Ready for take off!

Voor wie mij nog niet kent, mijn naam is Eline Blom. Sinds een maand werk ik bij Aveco de Bondt als Omgevingsmanager. Toen ik jaren geleden in de bouwwereld terecht kwam, begon ik verslag te doen van wat ik meemaakte in mijn blog ‘Vrouw in de Bouw.’ En dat blog wil ik nu voortzetten bij Aveco de Bondt! Vanaf nu neem ik jullie elke maand mee in de wondere wereld van Bouw & Infra, vanuit mijn rol als - vrouwelijke - Omgevingsmanager.

Een nieuwe baan geselecteerd op kernwaarden

Na een tijdje radiostilte ben ik weer ‘on air’. Want bij het maken van een nieuwe carrièrestap horen nieuwe kansen en een frisse blik. Maar hoe maak je de juiste baankeuze? In mijn geval heb ik de mentaliteit en bedrijfscultuur zwaar laten meewegen. Zo belandde ik bij Aveco de Bondt, waar de kernwaarden ondernemend, sociaal en pragmatisch hoog in het vaandel staan. Door te selecteren op kernwaarden hoopte ik de juiste partij aan de haak te slaan en me een weg te banen door het oerwoud van baankeuzes waar de huidige bouw- & inframarkt zich door kenmerkt.

 

Nu, een ruime maand na dato kijk ik terug op de keuze die ik gemaakt heb. De tijd is voorbij gevlogen en ik kan concluderen dat mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Niet alleen ben ik in een divers en ervaren team beland met geduldige, gezellige collega’s. Ook word ik zoveel mogelijk mee ‘het veld’ in genomen en sluit ik regelmatig aan bij interessante vergaderingen. Zo ontdek ik geleidelijk aan de diverse samenwerkingsverbanden, opdrachtgevers en projecten en breng ik input waar mogelijk. De werkvloer is te omschrijven als open, ‘Brabants’-gezellig’ en met een gezonde mix van jong, oud, man en vrouw. Ook is de ‘work-life balance’ in evenwicht. Zo is het mogelijk om vanuit huis te werken als de agenda dit toelaat, wordt het ‘gebaksreglement’ strikt nageleefd, kun je elke vrijdagmiddag aanschuiven voor een zelfgemaakte lunch en worden de ‘buitenschoolse borrels’ actief bezocht. Een bewijs dat de kernwaarde ‘sociaal’ in ieder geval van toepassing is.

 

Een Aveco de Bondt karakter: bestaat het echt?

Het schrijven van dit blog is enerzijds ontstaan vanuit het nemen van eigen initiatief, maar anderzijds ook vanuit het vertrouwen van Aveco de Bondt. Ik ben benieuwd hoe andere collega’s hiernaar kijken. Wat karakteriseert ons bedrijf en wat houdt mensen enthousiast? In hoeverre zien zij de kernwaarden van Aveco de Bondt terug in hun dagelijks werk? Om een antwoord te krijgen op deze vragen ben ik bij collega’s van verschillende vestigingen en dochterbedrijven langsgegaan.

 

Mijn eerste indruk van vestiging Amersfoort was overweldigend. Dit hoog boven het landschap uittorende, imposante gebouw maakt al vanaf afstand een statige indruk. Ik sprak met de IT-mannen Burak Yilmaz en Rens Zielman. Burak levert on-site support via Peopleware en Rens is ‘Adviseur Informatiebeveiliging & Privacy’ bij Aveco de Bondt. Beiden bevestigen mijn eerste indruk. ‘Eindhoven en Holten voelen wat kleinschaliger en gemoedelijker. Amersfoort daarentegen is imposant, het gebouw alleen al,’ aldus Rens. Burak vult zijn collega aan: ‘Toch werken we op alle vestigingen met plezier en voelen we ons overal thuis.’

 

In Holten sprak ik met Maaike Klein Overmeen en Renzo Vriezekolk van Wareco Ingenieurs (een dochterbedrijf van Aveco de Bondt) over onderlinge kruisbestuiving. ‘Je ziet het gebeuren’, zegt Maaike. ‘We zitten hier intern bij vestiging Holten. Ook zit er een divisie water van Aveco de Bondt. Waar we kunnen, proberen we elkaar te versterken. Dit heeft wel tijd nodig hoor, maar we weten elkaar steeds beter te vinden. Zo ook op de maandagochtend als we een taartje eten of een koffiemomentje inlassen.' Renzo haakt hierop in:  ‘We behoren tot een business line – waar je gaat zitten maakt niet uit – we vormen samen één team. Het woordje vestiging kan wat mij betreft geschrapt worden.’

 

Ook sprak ik planoloog Rianne Arendsen openhartig over haar start bij Aveco de Bondt. ‘Je wordt vrijgelaten in wat je wilt. Als je wensen hebt, wordt er naar je geluisterd.’  Zo gaf Rianne aan begeleiding te willen bij haar aanname. Die begeleiding kreeg ze. ‘Na een jaar contact te hebben gehouden, werd ik gebeld dat er een medior aangesteld werd en ik van harte welkom was.’ Nu, ruim twee jaar verder, beaamt ze dat er veel mogelijkheden zijn bij Aveco de Bondt. Als je maar initiatief toont. Kortom, ondernemerschap wordt gewaardeerd.

 

Binnen deze vakgroep sprak ik ook met Sophie Groeneveld. Zij vertelde enthousiast over haar keuze voor Aveco de Bondt. ‘Je hebt hier eerlijke, nuchtere gesprekken met collega’s. Daarnaast word je aangezet om efficiënt te werken en kwalitatief goed werk te leveren. Hierbij werken de begeleiding en feedback voor mij stimulerend.’

 

Ruben Bultman, adviseur procesmanagement van de vestiging Eindhoven, haakt hier op in. Hij heeft het erg naar zijn zin in het procesteam. ‘Het is een vrij jong team. Toch krijg genoeg ondersteuning van de rest en leer ik veel.’ Wat Aveco de Bondt karakteriseert volgens Ruben? ‘Veel vrijheid in het werken. Je mag op pad en krijgt de ruimte om initiatief te nemen. Er wordt van je verwacht dat je verantwoordelijkheid neemt. Dit sluit dus ook écht aan bij de waarden van Aveco de Bondt.’

 

Ondernemend, sociaal en pragmatisch. Je vindt het overal terug.

 De vestigingen van Aveco de Bondt zien er aan de buitenkant verschillend uit. Maar eenmaal binnen, merk je al snel dat de sfeer en mentaliteit gelijk is. Open-minded, gezellige collega’s die sociaal geëngageerd zijn. Dat ondernemerschap en pragmatisch tewerk gaan daadwerkelijk onderdeel uitmaken van die gelijkgestemdheid, werd al snel duidelijk uit de gesprekken. Vrijheid geven en nemen vormen hierbij de sleutel tot succes. Voilà, dat brengt ons terug bij het begin van de zoektocht. De kernwaarden ondernemend, sociaal en pragmatisch vind je overal terug.

+