icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bezoek Aveco de Bondt online tijdens de Week van de Circulaire Economie 2022

Actueel · 25 januari 2022

Van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari 2022 vindt de zevende editie van de Week van de Circulaire Economie plaats. Tijdens deze week openen tal van circulaire organisaties hun deuren om kennis uit te wisselen. Zo versnellen we de transitie naar de circulaire economie. Aveco de Bondt organiseert vijf interactieve online lezingen tijdens de #WeekvandeCE.

Quickstart Materialenpaspoorten voor infra en GWW

Maandag 7 februari 14:00 – 15:00 uur

Hoe kan je als opdrachtgever of opdrachtnemer aan de slag met een materialenpaspoort voor bijvoorbeeld een brug, weg of viaduct? In deze presentatie gaan we in op de verschillende mogelijke materialenpaspoorten voor infrastructurele werken en geven we tips om gelijk aan de slag te kunnen. Er is ook ruimte voor vragen en discussie.

Spreker: Emma Klamer - Aveco de Bondt

Circulaire bouw: industrieel, flexibel, demontabel

Woensdag 9 februari 15:00 – 16:00 uur

IFD bouwen betekent aanpasbaar ontwerpen met duurzame materialen in maatvoering, functie en esthetiek. Het biedt voor de bouwopgave van 100.000 woningen één van de belangrijkste oplossingen. In deze presentatie vertellen we hoe we door duurzame flexwoningen te creëren, de bouwtijd verkorten en daarmee ook de kosten.

Sprekers: Floris van der Kleij & Laurens Taal - Aveco de Bondt

Circulair en gezond: bouwen in balans met de aarde

Donderdag 10 februari 12:00 – 13:00 uur

Door slim te ontwerpen realiseer je een duurzaam, circulair én gezond gebouw. Niet alleen gezond voor de mens. Maar óók voor dier, milieu en klimaat. In deze presentatie word je meegenomen via welk bouwbiologisch stappenplan deze gebouwen gerealiseerd kunnen worden. We gaan ook in op wat dat oplevert – in gezondheidseffecten, footprint en euro’s. Zowel voor de mens als bewoner/werknemer/werkgever als voor de aarde.

Spreker: Carla Rongen - Aveco de Bondt

CE-data uitwisseling voor asfalt: Denk je mee?

Donderdag 10 februari 14:00 – 15:00 uur

Rijkswaterstaat liet onderzoeken hoe de data-uitwisseling voor het meten en monitoren van de circulaire economie verbeterd kan worden. Wat zijn geschikte indicatoren, uitgangspunten en scope voor het bepalen van circulariteit? Welke is reeds beschikbaar en welke databronnen kunnen we gebruiken? We presenteren de meest kansrijke routes en horen graag jouw feedback.

Sprekers: Flora Anvarifar - Rijkswaterstaat | Emma Klamer & Kamiel Jansen - Aveco de Bondt

Bouwen met de Natuur

Vrijdag 11 februari 10:00 – 12:00 uur

Benut miljoenen jaren R&D in circulariteit, aangeleverd door moeder natuur! Biomimicry als inspiratie, biobased als grondstof, dampopen als bouwmethodiek om circulaire, CO2-positieve gebouwen te bouwen. In deze presentatie gaan we op een inspirerende reis om uiteindelijk de kringloop in de bouw te sluiten door de principes van moeder natuur praktisch te gebruiken.

Spreker: Max Drath - Aveco de Bondt

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan een of meerdere sessies? Geef je dan op via bovenstaande links. Ken je iemand in jouw netwerk voor wie dit ook interessant is? Nodig hen gerust uit. Tot dan!

Voor meer informatie over het evenement, kijk op www.deweekvandecirculaireeconomie.nl.