icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

3D-scan Waalbrug

De Waalbrug in Nijmegen wordt gerenoveerd. De brug is een belangrijke schakel voor het lokale verkeer in Nijmegen en het regionale verkeer tussen Nijmegen en Arnhem. In 2019 zijn de renovatie werkzaamheden gestart. Het betonnen wegdek zal volledig worden vervangen.

Opdrachtgever
Team Waalbrug
Markt
Mobiliteit & Infrastructuur
Status
Afgerond
Diensten
Herstel, 3D-scanning, Pointcloud, brug, onderhoud

3D-scan boven- en onderzijde brug

Deze renovatie is nodig om ook in de toekomst vlot en veilig verkeer over de brug mogelijk te houden. Voor de renovatie van het brugdek is de gehele bestaande staalconstructie en de maatafwijking in beeld gebracht. Aveco de Bondt heeft de boven- en onderzijde van de brug ingemeten door middel van een 3D-scan, om zo de maatafwijking van de boven-flenzen van het draagsysteem (stalen rijvloer) onder het betondek te bepalen. Aan de hand van deze gegevens zijn er prefab wegdekelementen geprefabriceerd voor de renovatie.

Met deze renovatie blijft een vlotte en veilige doorgang over de brug ook in de toekomst mogelijk. Mooi om hier vanuit Aveco de Bondt aan bij te dragen!

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een 3D-scan? Bekijk onze dienstpagina 3D-scanning & modelling of neem direct contact op met Bas Haselhorst.

Contactpersoon
Bas Haselhorst
Adviseur
bhaselhorst@avecodebondt.nl