HomeProjecten Boston & Seattle, Wilhelminapier

Boston & Seattle, Wilhelminapier

Rotterdam

Het gebouw Boston & Seattle is een ontwikkeling van v.o.f. Pier III (een samenwerkingsverband tussen Synchroon Ontwikkelaars en Bouwfonds Ontwikkeling). Het gebouw dat gelegen is op de Wilhelminapier in Rotterdam bestaat uit twee torens van in totaal 23 verdiepingen hoog. Naast de 220 koop- en huurappartementen en 1.500 m² commerciële ruimte voor cultuur, winkels en horeca, biedt het gebouw ruimte aan privé-parkeerplaatsen voor de bewoners en een tweelaagse, ondergrondse openbare parkeergarage.

Rol Aveco de Bondt

De woontorens Boston & Seattle worden gebouwd door J.P. van Eesteren in opdracht van VOF Pier III, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars. Het ontwerp is van Frits van Dongen en Patrick Koschuch. Westo levert de prefab betonnen gevelelementen.
Aveco de Bondt is verantwoordelijk voor de engineering vanaf begane grond tot en met dakniveau. Dit betekent dat we de benodigde berekeningen maken, evenals vorm- en wapeningstekeningen van de elementen voor productie. De uitdaging en complexiteit zit hierbij vooral in de zware vloerdragende prefab sandwichelementen van de bovenbouw.
De productie en het proces van de elementen verloopt soepel, mede dankzij de keuze om de wapening 3D te modelleren. Hiermee hebben we onze klant bewezen dat het engineeren van zeer complexe elementen ook aan ons is toevertrouwd.

Publicatie B:ton, 18 november 2016

Vooraf waardering voor bouw woontorens Wilhelminapier Rotterdam.

 

Contactpersoon

Richard Heerkes sr. adviseur bouwconstructies Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Westo Prefab beton systemen
 • Ontwerp gebouw
  Van Dongen – Koschuch Architects and Planners
 • Markt
  Gebouwen
 • Status
  Afgerond (de bouw loopt nog)
 • Diensten
  Engineering (deel) constructies
 • Impressies gemaakt door:
  De Beeldenfabriek
 • Bouwfoto's:
  David Rozemeyer
 • Projectcategorieën
  Gebouwen

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Construsoft BIM Awards: Stem op Boston & Seattle, Wilhelminapier

Actueel

Aveco de Bondt doet mee aan de Construsoft BIM Awards met de woontorens Boston & Seattle (Wilhelminapier in Rotterdam) in...

+