HomeProjecten Huisvesting Alliander te Duiven

Huisvesting Alliander te Duiven

Duiven

Een consortium onder leiding van VolkerWessels Vastgoed heeft de herhuisvesting voor Alliander op het bedrijventerrein Nieuwgraaf te Duiven gerealiseerd. Dit architectonische hoogstandje van Architectenbureau RAU omvat een innovatief en duurzaam gebouw, geschikt voor 1.550 medewerkers. Het complex van vijf bestaande gebouwen is uitgebreid, opgetopt en overkapt door een ‘klimaatkas' met een zwevend dak. Het gebouwencomplex (25.000 m2 vloeroppervlakte) voorziet volledig in eigen energiebehoefte.

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt heeft, als partner binnen het consortium, de BREEAM certificering, ecologie, bouwfysica, brandveiligheid en hydrologie in en rond het gebouw opgepakt. Daarnaast hebben we de prefab engineering gedaan.
Het consortium en Alliander hadden zichzelf zeer hoge doelstellingen opgelegd. Zo is het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat (BREEAM Outstanding) als ambitie vastgelegd. Dit vroeg veel van alle consortiumpartijen, maar met creativiteit een doorzettingsvermogen is het ontwerpcertificaat behaald. Het oplevercertificaat is nog in procedure.

Ecologie

Ecologie heeft een prominente plaats in het concept van het consortium. Onze ecoloog werkte samen met een ecoloog van Alliander aan een verantwoorde inrichting van het terrein. Voor de bouw werd gestart, zijn een tweetal permanente vleermuistorens gerealiseerd en mussenkasten geplaats. Bij de inrichting van het terrein realiseren we diverse biotopen met inheemse planten en dieren. We maken nestgelegenheden voor de oever- en huiszwaluw, huismussen en de zwarte stern.

Contactpersoon

Frank Schipper Senior adviseur bouwfysica Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  VolkerWessels Vastgoed
 • Periode
  Maart 2012 – heden
 • Status
  Lopend
 • Diensten
  Bouwfysica en geluid, Ecologie, Geohydrologie, Prefab engineering
 • Projectcategorieën
  Gebouwen
  Energie & Duurzaamheid

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+