HomeProjecten Nieuwe Vaart - Amsterdam

Nieuwe Vaart - Amsterdam

Amsterdam

Het kantoorgebouw van de voormalige gemeentelijke ‘dIVV’ nabij het Centraal Station tegenover het Scheepvaartsmuseum, heeft een grondige renovatie en uiterlijke metamorfose ondergaan. Softwarebedrijf Oracle is de nieuwe gebruiker van het pand.

Rol Aveco de Bondt

Nadat de sloper het casco veegschoon had opgeleverd, heeft Aveco de Bondt een 3D Laserscan uitgevoerd. De resulterende puntenwolk geeft een goed voorbeeld van een gestripte constructie waarvan met deze meettechniek naast de opbouw zelfs een stuk geschiedenis kon worden blootgelegd. Opvallend zijn de gietijzeren kolommen met houten vloeren waarop nieuwe stalen kolommen staan met betonnen vloeren. Daarbij zijn er kolommen die niet exact op elkaar staan en is te zien dat er griezelig grote installatiesparingen zijn aangebracht. Er is zelfs brandschade te zien!

De pointcloud heeft ook de doorbuiging en overspanning van de vloeren inzichtelijk gemaakt. Dit was belangrijke informatie voor het ontwerpen en bestellen van de juiste lengte poten onder de nieuwe computervloeren.

Contactpersoon

Bas Haselhorst Adviseur 3D-Scanning & Modelling Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Goossen Te Pas Bouw B.V.
 • Status
  Afgerond
 • Diensten
  3D scanning & modelling
 • Projectcategorieën
  Gebouwen
+