HomeProjecten Reconstructie Nijverheidsweg Hendrik-Ido-Ambacht

Reconstructie Nijverheidsweg Hendrik-Ido-Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht

Het bedrijventerrein Antoniapolder gelegen in Hendrik-Ido-Ambacht wordt gerevitaliseerd, hierbij wordt de riolering van de Nijverheidsweg vervangen en de weg gereconstrueerd. De weg ligt op gemeentegrond, maar veel grondposities worden gehuurd door de aangrenzende bedrijven. Die gronden moeten deels “terug” naar de gemeente om de reconstructie mogelijk te kunnen maken, een uitdaging.

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt is vanaf de tenderfase betrokken bij dit project, voor omgevingsmanagement en het schrijven van het plan. In bouwteamverband wordt er in dit project door onze omgevingsmanagers nauw samengewerkt met de aannemer en de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. In het voortraject komen tot een door de stakeholders breed gedragen ontwerp, waarbij tegelijk tegemoet wordt gekomen aan de verschillende, soms tegenovergestelde belangen. Dat was hier de uitdaging.

Up-to-date bedrijventerrein

Alle bedrijven op het bedrijventerrein hebben baat bij het uiteindelijke resultaat, een up-to-date bedrijventerrein. Veel aangrenzende bedrijven huren gemeentegrond, als tuin of als parkeergelegenheid. Neemt de gemeente delen van de grondposities terug, dan moet er meegedacht worden over alternatieven. Een uitdaging waarbij onze omgevingsmanagers zich in hun element voelen. Binnen het project hebben we te maken met de huurders en de eigenaren van de panden. Aan de Nijverheidsweg hebben zich uiteenlopende bedrijven gevestigd, van kantoor tot chemiebedrijf, van kringloopwinkel tot distributiecentrum van een supermarktketen. Transportbewegingen, veiligheidsrisico’s, bereikbaarheid en continuïteit van de bedrijven tijdens de uitvoering van de reconstructie zijn van groot belang.

Breed gedragen ontwerp

Er staat veel te gebeuren op het bedrijventerrein Antoniapolder. Uiteindelijk wordt het beter, maar daarvoor moet het eerst slechter worden. Gronden die terug moeten naar de gemeente, een bouwput voor je bedrijf, aangepaste bereikbaarheid.Gezien de conflicterende belangen werd weerstand verwacht. Onze omgevingsmanager wist echter draagvlak en een gevoel van trots te creëren bij de belanghebbenden. Eind 2016 is het definitieve, breed gedragen ontwerp vastgesteld door het college, een ontwerp waar alle stakeholders van het bedrijventerrein trots op kunnen zijn.

""Het is prettig te werken met een bedrijf dat meer in zijn mars heeft en veelzijdig is.""

William Allen, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Contactpersoon

Vincent Krocké Omgevingsmanager Neem contact op

Feiten & cijfers

+