icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

The Joan - Amsterdam-Duivendrecht

The Joan wordt een duurzaam bedrijfsverzamelgebouw op het Amstel Business Park, een gebied in transitie naar een levendige, gemengde stadswijk: Werkstad Overamstel. Het komt op een zichtlocatie langs de A10. Bekende buren zijn het kledingmerk G-Star RAW en de drukkerij van DPG Media. Met hoogwaardige bedrijfs-en kantoorruimte, royale werkplaatsen, en een openbaar toegankelijke horecagelegenheid, is The Joan is een plek met allure om te ontspannen, te creëren en samen de beste resultaten te behalen.

joam-amsterdam

Het ontwerp

In The Joan staat gezondheid en comfort voorop. Het ontwerp van de hand van architectenbureau OZ kenmerkt zich door de glazen gevel met stalen kruizen en een open uitstraling. De toepassing van veel glas in de gevel zorgt voor veel natuurlijke lichtinval en een wijds uitzicht naar buiten. Iedere verdieping is voorzien van levende verticale begroeiing, die wordt gevoed met opgevangen regenwater. Deze 'groene longen’ bevorderen het welzijn en de productiviteit van gebruikers. 

joan-amsterdam-ontwerp

Milieuplanologische onderzoeken

Aveco de Bondt heeft Visser & Smit Bouw ondersteund middels het uitvoeren van een aantal milieuplanologische onderzoeken en controle van ontwerponderdelen voorafgaand aan de start van de realisatie. Dit onder leiding van ontwikkelaar Being. De volgende werkzaamheden zijn hierbij verricht:

  • Inmeten van het bestaande terrein middels 3D-laserscan;
  • Het begeleiden en uitvoeren van grondradaronderzoek;
  • Geotechnische controle van de bouwkuip en relatie met de Rijksweg A10;
  • Het begeleiden en uitvoeren van nader bodemonderzoek;
  • Ondersteuning in het BREEAM-proces (BREEAM Excellent-ambitie);
  • Een integrale controle op ontwerponderdelen van het gebouw The Joan, waarbij aandacht is uitgegaan naar onder andere constructies, bouwkunde, installaties, bouwfysica, brandveiligheid.

Duurzame en gezonde werkomgeving

The Joan speelt in op de toenemende vraag naar een duurzame en gezonde werkomgeving op een goed bereikbare locatie. 
Het acht verdiepingen hoge gebouw omvat 24.000 m2 flexibel indeelbare kantoor- en creatieve bedrijfsruimte met een afzonderlijk groen parkeerhuis met 376 plaatsen. In de plint komt een openbaar toegankelijke horecagelegenheid, een uitnodigende ontmoetingsplek voor ontspanning en interactie.

Berny Kok
Berny Kok
Senior Projectmanager
bkok@avecodebondt.nl