icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Van Kralingen Rotterdam

In de nieuwbouw van Van Kralingen zijn 169 appartementen met 141 bijbehorende parkeerplaatsen op een parkeerdek gerealiseerd. Bovenop het parkeerdek ligt een riante privé toegankelijke binnentuin van drieduizend vierkante meter groot. Het woon-winkelcomplex is een besloten bouwblok tussen de vier straten met een 45 meter hoge toren op de hoek van de winkelstraat Lusthofstraat en de Chris Bennekerslaan. Onder het complex ligt een parkeergarage met 109 beschikbare parkeerplaatsen ten behoeve van de wijk en de bezoekers van de diverse winkels die hun ruimte hebben gekregen in de winkelplint.

Opdrachtgever
IBB Kondor
Status
Afgerond

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt heeft een second opinion verricht op de hoofddraagconstructie en is vervolgens betrokken geraakt bij de engineering van het herstel. Er zijn hierbij out of the box oplossingen toegepast zoals:

  • het voorbelasten van een brugconstructie over een metrobuis;
  • het aanbrengen van voorspanning in druklagen;
  • het tijdens de bouw op spanning brengen van wanden middels vijzelen. 

De creatieve inbreng van Aveco de Bondt heeft een forse besparing opgeleverd op de aanvankelijk voorgestelde herstelmaatregelen.

Contactpersoon
Roy Nijhuis
directeur Bouw
rnijhuis@avecodebondt.nl