icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Prefab engineering project Wonderwoods

Groen, duurzaamheid en gezondheid zijn de drie pijlers voor deze prachtige woontorens, gelegen aan de Croeselaan te Utrecht. Een project waar Aveco de Bondt de prefab engineering uitvoert. Wat houdt deze opdracht precies in?

Locatie
Utrecht
Fase
Lopend
Opdrachtgever
Boele & van Eesteren met Kondor Wessels Amsterdam
Producten
Prefab engineering
wonderwoods-2.jpg

Een groene oase midden in de stad

Het project bestaat uit twee torens, gelegen tussen station Utrecht Centraal en de Jaarbeurs. Het ontwerp van de ene toren is vervaardigd door de Italiaanse architect Stefano Boeri, die bekend staat om zijn ‘groene’ visie. Dit in combinatie met het vooruitstrevende architectenbureau MVSA Architects, die de tweede toren hebben ontworpen, resulteerde in een tweedelig ontwerp dat gebaseerd is op de verbinding tussen natuur en technologie.

De Boeri toren is ontworpen met hoekige vormen en horizontale lijnen, in tegenstelling tot de MVSA toren die te herkennen is aan subtiele ronde hoeken en een verticaal ritme. Deze ontwerpkeuzes definiëren de samenhang tussen beide gebouwen en moet uiteindelijk een groene oase creëren midden in de stad!

wonderwoods-4.jpeg

Prefab engineering

Voor Wonderwoods is Aveco de Bondt ingeschakeld door de hoofdaannemer, bestaande uit de bouwcombinatie Boele & van Eesteren met Kondor Wessels Amsterdam. Voor dit project hebben we ons beziggehouden met de prefab engineering van de MVSA-toren. Bestaande uit sandwich-elementen in de gevels maar ook de prefab hoofddraagstructuur, zoals wanden, kolommen en balken.

De MVS-toren zie je hier links. 

wonderwoods-1.jpg

De realisatie

De totale oppervlakte van de torens wordt 81.000 m2, geschikt voor verschillende doeleinden zoals huur- en koopwoningen, kantoren, winkels, horecazaken, educatie, cultuur en een daktuin. Wonderwoods is een project dat uitgevoerd wordt in opdracht van Wonderwoods Development en is  een onderdeel van de herontwikkeling van het beurskwartier. Naar verwachting zullen de torens medio 2024 afgerond zijn.

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met Rogier!
Rogier Voet
Senior projectmanager
rvoet@avecodebondt.nl