icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Historie

Van adviesbureau voor berekeningen van bouwconstructies naar multidisciplinair ingenieursbedrijf.

Aveco-de-Bondt-hoofdkantoor-Holten.jpg

Wat vooraf ging

 • Het begon allemaal in 1969 bij de oprichting van adviesbureau De Bondt. Een samenwerking tussen Dick de Bondt en Nijhuis Bouw. Een bedrijf voor bouwconstructie berekeningen voor aannemers.  

 • Even later wordt bij Adriaan Volker Baggermij een ingenieursbureau opgezet. Genaamd Aveco, wat staat voor Adriaan Volker Engineering Company. Aveco houdt zich bezig met ingenieursdiensten voor grote waterbouwkundige werken, gevestigd in het Adriaan Volkerhuis in Rotterdam onder leiding van Jan Kees in ’t Veld. 

 • 1988: Een jaar van grote gebeurtenissen in Nederland. Het EK '88 wordt gewonnen door het Nederlands elftal én Herman Spekhorst neemt de dagelijkse leiding op zich bij De Bondt als adjunct-directeur. Samen met Dick de Bondt vormt hij de directie. Een jaar later is Herman algemeen directeur en geeft leiding aan een team van 10 medewerkers aan De Hagen in Rijssen. 

medewerkers-Aveco-de-Bondt-Holten.jpg

Jaren 90

 • Begin jaren 90 wordt Wessels aandeelhouder bij De Bondt en milieuzorg wordt binnen bedrijven steeds belangrijker. De Bondt ziet dit als een kans en dus wordt er ook gefocust op bodemonderzoek, asbestsanering en ecologisch onderzoek. Een prachtig grote opdracht voor de NVOB wordt binnengehaald. 

 • Er wordt in deze periode een vestiging in Berlijn geopend, er zijn overnames en inmiddels vestigingen op vijf verschillende locaties in Nederland. Het hoofdgebouw verhuist naar De Reggeborgh in Rijssen. Binnen 5 jaar is het aantal medewerkers van de Bondt verzesvoudigd! 

 • Midden jaren 90 gaat Aveco samen met R&E Consult. Als gevolg van deze fusie komt de focus meer te liggen op water, wegenbouw én milieu. Gevestigd in Utrecht in het hoofdkantoor van KWS. Ondertussen blijft De Bondt groeien en er is weer een uitbreiding in het buitenland, dit keer in Slowakije! 

ontwikkelen-vakgebied.jpg

Fusie Aveco en De Bondt

 • 2001: De Bondt en Aveco fuseren. De huidige naamAveco de Bondt komt tot stand. De activiteiten van Aveco worden geïntegreerd met die van De Bondt. De gezamenlijke vestigingsplaats wordt nabij het treinstation van Driebergen. Hiermee is de wens om uit te breiden met een infratak eindelijk uitgekomen. Aveco de Bondt is vanaf 2001 actief in bouw, ruimte, milieu en infra. 

 • 2002: Aveco de Bondt één van de sterkste stijgers binnen de Top 50 Ingenieursbureaus. 

 • In de jaren die volgen worden Archiment en Greet-Ceulemans milieuadvies overgenomen. Dit betekent een nieuwe vestiging in België.  

 • 2009: Compositie 5 Stedenbouw, C5S, in Breda wordt overgenomen. Ook duurzaamheid wordt een duidelijk speerpunt binnen de adviesactiviteiten, experts op het gebied van duurzame energie werken onder de naam Primum. Na 3 jaar behaalt Aveco de Bondt haar eerste duurzaamheidscertificaat. 

 • 2011: Primum wordt volledig onderdeel van Aveco de Bondt.  

 • 2013:Aveco de Bondt wordt een 100% dochter van VolkerWessels en de focus is volledig op de Nederlandse markt gericht. 

 • Ook volgen er opnieuw verschillende verhuizingen. Aveco de Bondt Driebergen zou eerst één deurtje opschuiven naar een naastgelegen pand, maar verhuist toch naar het grote concernkantoor in Amersfoort. 

 • Het hoofdkantoor verhuist van Rijssen naar Holten en inmiddels zijn er zo’n 400 medewerkers. 

 • 2016: De activiteiten op het gebied van water worden versterkt. Wat begon met een klein initiatief, leidde al snel naar een business unit water. In 2017 was er de overname van Wareco Ingenieurs. Wareco is het expertisecentrum voor water, bodem en de ondergrond. Zij richten zich in het bijzonder op stedelijke deltagebieden, omdat ze daar toegevoegde waarde hebben vanuit hun 40 jaar ervaring. We zijn nu met ruim 100 mensen werkzaam binnen water.  

 • 2020De statutaire directie van Aveco de Bondt stuurt tevens het bedrijf Asset.Insight. aan, gespecialiseerd in inspecties, metingen en datscience. 

 • 2021: Asset.Insightgaat verder onder de vlag van Aveco de Bondt. Hiermee krijgt Aveco de Bondt nieuwe specialisten in huis op het gebied van digitalisatie, data science en het verrichten van inspecties. Met Tecson Inspections betreedt Aveco de Bondt de industrie markt met remote visual inspections.

 • Najaar 2021: Dochterondernemingen Wareco, C5S en Primum worden samengevoegd met Aveco de Bondt en vormen vanaf 1 november één sterk merk. Diverse teams en kennisgebieden (zoals water, duurzaamheid, bouw en infrastructuur) werken onderling nauw samen op grote projecten. Onderling delen zij kennis en bieden integrale oplossingen voor actuele opgaven in Nederland op het gebied van wonen, ruimte, klimaat en duurzaamheid. Samen sterker!

Vandaag werken er ruim 500 medewerkers bij Aveco de Bondt met een eigen jongerennetwerk de Young Bondts, een Academy en de Herman Spekhorst Beurs. Een echt specialistenteam!