icon-arrow-right
HomeDiensten Brandveiligheid

Brandveiligheid

Aveco de Bondt beschikt over de meest actuele inzichten in brandveiligheid en integrale veiligheid. Wij zorgen ervoor dat opdrachtgevers gebouwen kunnen realiseren en gebruiken zoals zij dat wensen en denken hierbij buiten de gangbare paden. Onze adviseurs hebben naast brandpreventie opleidingen ook repressieve ervaring binnen de brandweer (van manschap tot officier van dienst). Zij weten als geen ander wat brand is en wat brand kan doen. Een bulk ervaring gecombineerd met een dosis kennis.

Dienst_brandveiligheid_Aveco-de-Bondt.jpg

Fire and safety engineering en brandveilig bouwen

Brandveiligheid draait allereerst om mensenlevens. Hoe zorgt u ervoor dat bij het ontwerpen en (ver)bouwen van uw nieuwe of bestaande gebouw de veiligheid geregeld is? En hoe borgt u al bij oplevering een goede beheerorganisatie voor de gebruikersfase?

De overheid heeft deze verantwoordelijkheid bij de gebouweigenaar neergelegd. Welke regelgeveling op een project juist wel of niet van toepassing is hangt af van veel factoren. Wat behoort tot minimale eisen en wat is aanvullend wenselijk? Aveco de Bondt kan hierin ondersteunen.

Het bereiken van deze (extra) stap in brandveiligheid kan door bouwkundige-, preventieve- of installatietechnische-toepassingen. Daarnaast is het integraal binnen de organisatie wegzetten in de vorm van een B.I.O. maatregelenpakket of een gelijkwaardigheidsoplossing mogelijk.

Brandbeveiliging als onderdeel van integraal advies

Naast advies op het gebied van brandveiligheid en brandpreventieve maatregelen op het gebied van brand we werken ook actief samen met verschillende disciplines binnen ons ingenieursbedrijf. Dit maakt het mogelijk om complete oplossingen aan te dragen, waarin bijvoorbeeld ook asbestsanering, constructies of akoestiek zijn opgenomen. Zo leveren onze brandveiligheid adviseurs integrale adviezen bij de ontwikkeling en het ontwerp van gebouwen, de omgeving en de onderlinge relatie daartussen. We streven naar een optimale samenwerking binnen de verschillende disciplines. Van ruimtelijke ontwikkelingen, bouwplantoetsing tot infrastructurele projecten. Hiermee vergroten we de haalbaarheid van projecten en kunnen we in een vroeg stadium risico’s voorkomen of beperken. Van (schets) ontwerp tot en met de aanvraag bij het omgevingsloket (OLO).

Onze diensten:

  • Brandveiligheidsadvies
  • Brandscan NEN6059
  • Advies brandveilig gebruik
  • Kwantitatieve risicoanalysemethodiek
  • B.I.O. maatregelenpakket
  • Brandoverslagberekeningen conform NEN 6068
  • Brandveiligheid grote brandcompartimenten
  • CFD berekeningen
  • Renovatie of transformatie projecten.
  • Opstellen Programma van Eisen
+