icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Beoordeling brandveiligheid bouwtransformatie - Edelwonen

In opdracht van Edelwonen hebben we de brandveiligheid beoordeeld voor de aanvraag van een Omgevingsvergunning voor de transformatie van een kantoorgebouw naar woningen. Naast brandveiligheid zijn ook de disciplines bouwfysica en akoestiek behandeld.

Opdrachtgever
Edelwonen

Onze werkzaamheden

Het gebouw is een bestaand kantoorgebouw dat getransformeerd wordt tot voornamelijk woonfunctie en een klein gedeelte sportfunctie, winkelfunctie en bijeenkomstfunctie. De kantoorgebouwen zijn gerealiseerd van 1999 tot 2002 en hebben in deze periode ook een bouwvergunning gekregen. Het project bestaat in totaal uit 4 torens, namelijk A-B, C en D, waarin:

  •  69 appartementen (toren A-B),
  •  60 appartementen (toren C) en
  •  124 appartementen (toren D).

Naast appartementen zijn in de torens A-B een gedeelte ten behoeve van sport en lounge aanwezig, in toren C een gedeelte ten behoeve van sport, lounge en commerciële ruimten en in toren D een gedeelte ten behoeve van commerciële ruimten.

Onze aanpak

Het bouwproject heeft verschillende functies, wonen, sport, bijeenkomst en winkelfunctie. Allen zijn beoordeeld aan Bouwbesluit 2012, onderdeel ‘verbouw’. Dit betekent dat bij het onderdeel brandveiligheid sprake is van nieuwbouw eisen of rechtens verkregen niveau’ en dat minimaal moet worden voldaan aan het niveau bestaande bouw. In toren A-B en C is de hoogste verblijfsvloer gelegen op 27,20 meter en in toren D op 43,20 meter.

"Door goed te luisteren naar de opdrachtgever ontstaat een advies dat volledig aansluit bij de wens en verwachting."
Michel Kok, Senior adviseur brandveiligheid
Beoordeling brandveiligheid bouwtransformatie  - Edelwonen.jpg

Helder rapport

Brandveiligheid was een groot onderdeel van het integrale rapport als onderdeel van de aanvraag voor omgevingsvergunning. Door een helder rapport af te leveren waren er geen vragen vanuit het bevoegd gezag of de veiligheidsregio. En kon de vergunning vrijwel direct worden afgegeven.

Resultaat

De rapportage voor de aanvraag omgevingsvergunning met als positief gevolg een afgegeven vergunning.