Kwantificeren van milieu-impact

Het belang om milieu-impact te kwantificeren, is groot: door de impact van projecten nauwkeurig in kaart te brengen, maken we inzichtelijk waar je als organisatie echt verschil kunt maken en welke duurzame oplossingen het meest effectief zijn. Zo maak je de beste beslissingen voor het milieu en je bedrijfsvoering. 

Het kwantificeren van milieu-impact kan van nut zijn op diverse niveaus: bij het maken van keuzes voor producten, bouwmethoden en/of certificeringen. Het kwantificeren maakt duidelijk waar we het gezamenlijk over hebben volgens duidelijke rekenregels. Zo zijn er voordelen te halen in aanbestedingen, maar tevens sparren we graag over de schijnzekerheid van de Excel-sheet. De experts van Aveco de Bondt doorgronden en begrijpen de diverse methoden en rekenregels. Zo weten we waar het echt over gaat en kunnen we met het kwantificeren van milieu-impact plus de juiste context inzichtelijk maken waar écht het verschil gemaakt kan worden. 

Door anders te denken kunnen we - onderbouwd – duurzaam ontwikkelen zonder meerkosten en met een significant lagere CO₂-footprint. Zo adviseren we over circulaire woonconcepten en maken we materialenpaspoorten voor waterschappen, bouwbedrijven en vastgoedbeleggers.

Afbeelding 1 Kwantificeren van milieuimpact

Diensten voor het kwantificeren van milieu-impact

Wij bieden een breed scala aan diensten om milieu-impact te kwantificeren: 

MPG-, BCI- en MP-berekeningen

We voeren berekeningen uit voor Milieu Prestatie Gebouwen (MPG), Building Circularity Index (BCI) en Materialenpaspoorten (MP) om de milieu-impact van projecten te kwantificeren en te evalueren.

Advies op basis van LCA

We bieden productadvies op basis van Levenscyclusanalyse (LCA) om de milieuprestaties van bouwmaterialen en -producten te beoordelen en te verbeteren.

Kwantitatief Tenderadvies

We bieden kwantitatief tenderadvies aan klanten om hen te helpen duurzame en milieuvriendelijke keuzes te maken tijdens het aanbestedingsproces. Hier komen berekeningen met BENG en MKI naar voren. 

Ondersteuning bij certificering/subsidie zoals BREEAM en MIA/Vamil

We bieden ondersteuning bij certificeringen zoals BREEAM, GPR en WELL Building standard en subsidietrajecten zoals MIA/Vamil. Hierbij begeleiden we jouw organisatie bij het behalen van duurzaamheidscertificaten en fiscale voordelen.

Door te kwantificeren, krijg je echt inzicht in waar je als organisatie het verschil kan maken. Onze experts doorgronden de verschillende rekenmethodes en helpen je organisatie vooruit.

Afbeelding 2 Kwantificeren van milieuimpact

Wat is het resultaat van het kwantificeren van milieu-impact? 

Door de milieu-impact van projecten te kwantificeren en te analyseren, helpen we jou als organisatie om weloverwogen beslissingen te nemen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de bedrijfsvoering. Onze cijfermatig onderbouwde duurzaamheidsadviezen vormen een belangrijke basis voor alle aspecten van duurzaamheid, van ontwerp en bouw tot beheer en certificering.

Aan de slag met kwantificeren van milieu-impact? Joost helpt je verder!

Joost van der Veldt
Business Unit Manager Duurzaamheid
jvdveldt@avecodebondt.nl
+31 6 156 96 935