Woningbouw

De woningcrisis vraagt om een passende aanpak, zodat iedereen nu én de toekomst kan wonen. De bevolking groeit, er is een tekort aan woningen, de vraag naar grondstoffen neemt toe en de eisen voor een circulaire economie in 2050 staan vast. Wat betekenen die eisen voor de woningbouw? Aveco de Bondt adviseert bij het ontwerp en de realisatie van zowel nieuwbouw als bestaand vastgoed.

Maatschappelijke Opgave Woningbouw

Diensten binnen deze opgave

Nederland circulair in 2050

Concreet betekent een circulaire economie dat in 2050 grondstoffen efficiënt moeten worden ingezet en hergebruikt, zonder schadelijke emissies. Onze gebouwde omgeving moeten we daarop inrichten. Dit geldt voor zowel woningbouw, utiliteitsbouw als voor de grond-, weg- en waterbouw sector. Hoe pak je dit aan? Hoe kunnen we het best bouwen? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Onze adviseurs en ontwerpers nemen je graag mee in de mogelijkheden. 

Pragmatische aanpak

Wij adviseren gemeenten, projectontwikkelaars en vastgoedadviseurs bij hun bouwprojecten. Ons onderscheidend vermogen ligt in de pragmatische aanpak en ondernemersvisie, onderbouwd met jarenlange ervaring. Hierdoor haken we gemakkelijk aan en kunnen wij ondersteunen bij complexe processen. De combinatie van pragmatisme en hoogwaardige kennis, maakt dat we oplossingen creëren die écht werken. 

Aveco de Bondt onderscheidt zich met een pragmatische aanpak en ondernemersvisie. Deze combineren we met jarenlange ervaring en hoogwaardige kennis. Zo creëren wij oplossingen die écht werken en bijdragen aan de aanpak van de woningcrisis.

Transformeren en verduurzamen bestaand vastgoed

Door bestaand vastgoed te transformeren creëer je kansen. Kansen om oplossingen te creëren voor de huisvestingsproblematiek, te verduurzamen en constructies te hergebruiken. Investeringen die in de toekomst goed terugverdiend kunnen worden. Maar hoe benut je de meeste kansen? Hoe haalbaar is het plan? Wat is de staat van het huidige gebouw en wat is technisch mogelijk?

Partner op basis van vertrouwen

Bij elk project kijken we op maat naar de juiste oplossing. We streven naar het optimaal potentieel voor elk gebied en denken hierbij aan essentiële belangen die er spelen. Het stedelijk gebied is continu in ontwikkeling, of het nu gaat om een bruisend centrum, een aantrekkelijk woonwerkgebied of juist een fijne woonbuurt.  Onze kenniswaarde is uniek en deze delen we graag met onze klanten.

Onze impact op woningbouw en vastgoedontwikkeling

  • Advies en ontwerp voor nieuwbouw en transformatie van vastgoed.
  • Pragmatische aanpak en ondernemersvisie voor complexe projecten.
  • Verduurzaming en circulaire economie integreren in bouwprojecten.
  • Maatwerkoplossingen die bijdragen aan het aanpakken van de woningcrisis.