icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Circulair beleid

In Nederland staan we voor de urgente opgave om onze economie te transformeren naar een circulaire economie. Steeds meer bedrijven en organisaties willen aan de slag met circulariteit. Hoe geef je invulling aan circulariteit? Waar begin je? Wij helpen met de ontwikkeling van circulair beleid.

Vormen van circulair beleid

De milieu-impact door grondstofgebruik, afval en afvalverwerking in de gebouwde omgeving is veel te groot. Ook neemt de schaarste van grondstoffen toe. Een circulaire werkwijze biedt hierin oplossingen. Ook biedt een circulair beleid organisaties een uniek en onderscheidend vermogen in de markt. We helpen opdrachtgevers om circulair beleid te vormen: een visie met bijbehorende strategie en doelstellingen. Naast de strategie maken we de vertaalslag naar de praktijk. We richten een monitorings-en sturingssysteem ​in dat past bij de organisatie.

Circulariteit-adviezen.jpg

Hoe pakken we een circulair beleid aan?

Voor het vormen van een circulair beleid doorlopen we grofweg vier stappen:

  1. Het bepalen van de belangrijkste thema’s binnen circulariteit en het aanbrengen van prioriteit​;
  2. Het opstellen van een visie en het bepalen van speerpunten​;
  3. Het opstellen van een beleidsplan​, inclusief doelstellingen, tussenmijlpalen​, maatregelen & acties​, draagvlak & communicatie​;
  4. Advies over het inrichten van een monitoring- en sturingssysteem​, inclusief indicatoren​ en bijvoorbeeld een dashboard dat de voortgang weergeeft.

Concreet beleidsplan

Een plan dat een kapstok biedt voor verdere uitrol van het beleid. Een helder, onderbouwd verhaal met doelstellingen en het onderscheidend vermogen van de organisatie als het gaat om circulariteit.

Aan de slag met een concreet circulair beleid voor jouw bedrijf of organisatie? Neem contact op met onze expert!
Thomas  Stegenga
Thomas Stegenga
Consultant Duurzaamheid
T +31 6 832 43 327
tstegenga@avecodebondt.nl

Deze dienst valt onder ons programma