icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Integrale modelberekeningen

ir. Guy Henckens

Rioolberekeningen

Rioolberekeningen worden bijvoorbeeld gemaakt in het kader van (her)berekeningen van het stelsel (basisrioleringsplan / BRP), ontwerpberekeningen of klimaatstresstesten.

Door de ontwikkelingen in computers en modelsoftware is het tegenwoordig mogelijk om de loop van elk druppeltje hemelwater van wolk tot zee te modelleren. Ons beeld is dat dit ten minste twee dingen van een adviseur vraagt:

  • Een constante kritische blik wat wel en wat niet nuttig is qua modellering. Hierbij staat het belang van de klant natuurlijk altijd centraal.
  • Diepgaande kennis van hydrologie, hydraulica en modellen (oppervlaktewater én riolering).

Vanuit deze pijlers kunnen wij riolering, stroming over maaiveld en oppervlaktewater doorrekenen, gezamenlijk (integraal) of, als dat niet nodig is, los van elkaar. Wij zijn model-onafhankelijk en werken afhankelijk van de vraag met SOBEK2, Infoworks ICM, Tygron en HEC-RAS.

intergrale modelberekeningen1.png
MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
ir. Guy Henckens
Senior specialist
T +31 6 825 01 174
ghenckens@avecodebondt.nl