icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Klimaatbeleid en CO₂-Prestatieladder

We zitten midden in de energietransitie. Daarbij moeten bedrijven en decentrale overheden zoals gemeenten hun CO₂-uitstoot flink reduceren. Maar hoe doe je dat? Wij helpen bij het opstellen van een passend en effectief klimaat- en reductiebeleid.

Energietransitie-klimaatbeleid

Vormen van klimaat- en reductiebeleid

We helpen opdrachtgevers bij het vormen van een klimaatbeleid. Een visie met bijbehorende strategie en doelstellingen. Daarin maken we ook de vertaalslag naar de praktijk. We richten een monitorings-en sturingssysteem ​in, dat past bij de organisatie. Onderdeel hiervan is de inzet van de CO₂-Prestatieladder.

Hoe pakken we het aan?

We starten met een nulmeting om de huidige situatie in kaart te brengen. Daarna vormen we een klimaatbeleid in samenwerking met diverse lagen van de organisatie. Dit beleid bestaat uit: een klimaatplan, CO₂-footprint en een monitorings- en sturingscyclus. In het beleid zorgen we ervoor dat de organisatie minimaal in lijn loopt met het klimaatakkoord en krijgen alle ambities een plek. Draagvlak binnen de organisatie is belangrijk bij zowel de ontwikkeling als implementatie. Daarom besteden we ook daar aandacht aan.

klimaatakkoord-klimaatbeleid.jpg

Wat levert dat op?

Een uitvoerbaar klimaatbeleid dat past bij de organisatie en ambities, dat door de hele organisatie gedragen wordt.

Hulp nodig bij een klimaat- en reductiebeleid? Neem contact op met onze expert!
Thomas  Stegenga
Thomas Stegenga
Consultant Duurzaamheid
T +31 6 832 43 327
tstegenga@avecodebondt.nl

Deze dienst valt onder ons programma