icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Verkeerskunde

In een dichtbevolkt land als Nederland willen we dat alle weggebruikers veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Daarbij is het de ambitie om in 2030 0 verkeersdoden te hebben. Veilig ingerichte wegen zijn daarbij cruciaal. Wij adviseren hierin.

Hilgard  van Alphen
Hilgard van Alphen
Verkeerskunde Aveco de Bondt

Verkeerssituaties in beeld

Op een verschillende plekken in Nederland is het verkeer nog niet veilig (genoeg). Om deze te verbeteren is eerst inzicht nodig. Voor wegbeheerders en overheden helpen wij met het in kaart brengen en inzichtelijk maken van (vermoedelijke) onveilige situaties en het uitbrengen van advies voor verbeteringen. Daarnaast kunnen we verkeersveiligheidsaudits uitvoeren voor bestaande ontwerpen.

Risicoanalyse verkeerssysteem

Onze aanpak

Met de kennis van onze gecertificeerde verkeersveiligheidsauditoren maken wij onveilige situaties op een gestructureerde manier inzichtelijk. Dit gaat verder dan het toetsen van de situatie aan de richtlijnen van het CROW. Iedere situatie is namelijk uniek waardoor het gedrag van de weggebruiker door specifieke omstandigheden wordt bepaald. Door ook vanuit de weggebruiker de situatie te beoordelen nemen we de taakbelasting mee. Dit levert inzichten die essentieel zijn om te komen goede en effectieve maatregelen. Een extra meerwaarde is dat onze onafhankelijke kijk blinde vlekken zichtbaar maakt. Zo onstaan er op een gestructureerde manier (nieuwe) oplossingsrichtingen.

infrastructuur-kruispunt

Gecertificeerde auditoren in huis

Verkeersveiligheidsaudits op het hoofdwegennet zijn aan regels gebonden en mogen alleen door daarvoor gecertificeerde auditoren worden uitgevoerd. Deze hebben wij in huis!

Wat levert dat op?

Inzicht en waar nodig advies voor eenvoudige maatregelen die de verkeersveiligheid significant verbeteren.

Verkeerskundig advies nodig? Neem contact met ons op!
Hilgard  van Alphen
Hilgard van Alphen
Ruimtelijke Inrichting & Projectbeheersing
Business Development Manager
T +31 650 22 30 27
hvalphen@avecodebondt.nl

Deze dienst valt onder ons programma