icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

WELL Building Standard Certificering

We zien dat de ‘gezondheid’ (leefklimaat) van gebouwen een steeds belangrijker onderwerp wordt bij uitvragen. Een goede ontwikkeling! Maar hoe maak je een gebouw gezond(er)? Hoe houd je dat zo? En hoe toon je dat aan? Een WELL-certificering helpt daarbij.

WELL-building-certificering

Projectmanagement en advies WELL Building Standard certificering

De WELL-certificering richt zich op de gezondheid van mensen in een gebouw. De certificering maakt de gezondheids- en welzijnsprestaties van gebouwen meetbaar. Wij begeleiden projectontwikkelaars, vastgoedbeheerders en beleggers met het projectmanagement van de WELL-certificering. En vertalen de gemeten resultaten naar praktische adviezen en maatregelen.

WELL-certificaat-gebouw.jpg

Hoe gaat dat in zijn werk?

In totaal zijn er 7 categorieën waarop een gebouw punten moet scoren voor het behalen van het WELL-certificaat. Lucht, water, licht, fitness, voeding, welzijn en comfort. In de ontwerpfase van een gebouw kan invloed worden uitgeoefend op de eerste vier. Voor voeding, welzijn en comfort geldt dat deze pas in de gebruiksfase worden bepaald.

Of het gaat om een nieuw of een bestaand gebouw, wij starten met een oriënterend gesprek om de situatie en ambities in kaart te brengen. Ook bepalen we dan welk type certificaat nodig is: voor een heel gebouw, een gedeelte of alleen de buitenkant. Daarna adviseren we in de ontwerpfase of bij praktische maatregelen in een bestaande situatie om de certificering te halen.

AdB-Eindhoven-medewerkers-2018-01.jpg

Waarom een WELL-certificering?

Wat de toepassing van je gebouw ook is, een gezonde omgeving zorgt ervoor dat mensen graag in je gebouw zijn, zich prettig voelen (comfort) en productiever zijn. Tel uit je winst. Ook zorgt een WELL-certificering voor continuïteit door jaarlijkse controles. Een WELL-certificaat wordt een steeds populairder middel voor eigenaren om hun gebouw mee aan te prijzen. Wij helpen je met een soepel en doelgericht certificeringsproces. Onze experts stellen de benodigde bewijslast gestructureerd op. En we geven advies over de te nemen maatregelen om het certificaat te halen.

BREEAM-eisen-certificering-duurzaamheid

Ook de milieu-impact van een gebouw in kaart brengen?

Naast begeleiding van een WELL-certificering, begeleiden we ook BREEAM-certificeringen. Een breed geaccepteerd instrument dat de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, grootschalige renovaties, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten meet en beoordeelt.

Aan de slag met WELL Building Standard Certificering? Neem contact met ons op!
Laura  Hulsman
Laura Hulsman
Senior adviseur
T +31 6 239 14 442
lhulsman@avecodebondt.nl