icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwfysica

Licht, warmte, lucht, vocht en geluid hebben grote invloed op het leefklimaat van een gebouw. Bouwfysica is dan ook een belangrijk component bij ontwerpen. Wij adviseren en ondersteunen bij de realisatie van een duurzame en comfortabele leefomgeving voor elk gebouw.

Bouwfysica-bestaandebouw-nieuwbouw.jpg

Bouwfysica: advies voor een optimaal leefklimaat

Bij een gebouwontwerp wil je dat alle aspecten in een gebouw gebruikers optimaal ondersteunen. Daar is het leefklimaat een belangrijk onderdeel van. Wij adviseren opdrachtgevers in keuzes over bouwfysica die passen binnen het beschikbare budget. Voor zowel nieuwbouw als de transformatie van bestaande bouw. Denk aan daglicht, thermisch comfort, ventilatie, energie (BENG) en duurzaamheid (BREEAM, WELL en GPR). Ook voeren we metingen uit op het gebied van luchtdichtheid (qv;10), vocht en thermografie.

Uitgebreide kennismaking en uitvraag

Graag leren we onze opdrachtgevers eerst goed kennen, zodat we de vraag goed begrijpen. Daarom starten we met een uitgebreide kennismaking en uitvraag. Daarna weten we hoe we het best kunnen helpen. Dat kan door een rol te vervullen als adviseur in een bouwproces, maar ook door plannen te controleren of metingen te verrichten.

Bouwfysica advies en ontwerp Aveco de Bondt.jpg

Onderdeel van compleet bouwadvies

Bouwfysica kan ook een onderdeel zijn van een compleet bouwadvies. In onze programmas Toekomstbestendige nieuwbouw en transformatie bestaand vastgoed voorzien we opdrachtgevers van complete gebouwontwerpen, advies en projectbegeleiding.

Wat kan onze dienst Bouwfysica voor jou betekenen?

  • Advies omtrent bouwfysica als input voor gebouwontwerpen en renovatieprojecten;
  • Inzicht in luchtdichtheid, kwaliteit thermische schil- en vocht(problemen);
  • Inzicht in de energieprestatie van een pand (energielabels).
Hulp nodig met bouwfysica? Neem contact op met onze expert!
Laura  Hulsman
Laura Hulsman
Senior adviseur
T +31 6 239 14 442
lhulsman@avecodebondt.nl

Deze dienst valt onder ons programma