icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Brandveiligheid

Bij de ontwikkeling van een gebouw of object is brandveiligheid een belangrijk onderwerp. Logisch. Maar hoe zorg je voor een veilig gebouwontwerp? Hoe voldoe je aan de veiligheidseisen? Wij kijken naar bouwprojecten op het gebied van brandveiligheid. Wij adviseren zowel Bouwkundig, Installatietechnisch als Organisatorisch (G-BIO-Model).

brandveiligheid-oplossingen.jpg

Brandveiligheid belangrijk bij ontwerpen gebouwen

Een (brand)veilig gebouw dat wil natuurlijk iedereen. Daarom is brandveiligheid een belangrijk aspect bij gebouwontwerpen. Gebouweigenaren zijn volgens de wet zelf verantwoordelijk voor brandveiligheid. Maar wat zijn de regels? En hoe kan invulling worden gegeven aan een prestatie-eis? Wij geven advies over brandveiligheid en komen met bouwkundige-, preventieve- en/of installatietechnische oplossingen die voldoen aan wettelijke regelgeving en passen binnen de wensen van de opdrachtgever.

Verder ondersteunen wij bij:

  • Aanvragen omgevingsvergunning voor nieuwbouw, bestaande bouw en/of transformaties;
  • Houtbouw;
  • Second opinions;
  • Brandoverslagberekeningen;
  • Inspecties;
  • Bedrijfsnoodplannen, ontruimingsplannen of BHV instructie;
  • Schrijven van programma van eisen voor de brandmeld,- en ontruimingsalarminstallatie;
  • Schrijven van brandbeveiligingsconcepten;
  • Advies en bemiddeling over (complexe) vraagstukken in relatie tot brandveiligheid en bevoegd gezag.
“Brandveiligheid zorgt er niet voor dat branden niet meer ontstaan, maar alleen dat een brand beheersbaar blijft. Wij helpen om invulling te geven aan die beheersbaarheid."
Michel Klok, Senior Adviseur
Ontwerp-gebouwen-brandveiligheid.jpg

Raamwerk en ontwerp

Onze diensten op het gebied van brandveiligheid kunnen heel divers zijn. Zo kunnen wij bijspringen wanneer een omgevingsvergunningaanvraag is afgekeurd of adviseren over passende, gelijkwaardige oplossingen voor brandveiligheid. Maar het liefst zijn we al bij de ontwerpfase betrokken om de grove kaders met elkaar door te nemen. Wat is de wens? Welke gebruiksfunctie past daarbij en hoe zit het met vluchten en toegankelijkheid? Als dat raamwerk staat vullen we het ontwerp verder in.

Bouwbesluit brandveiligheid

Bouwbesluit en prestatie-eisen

Het bouwbesluit stelt altijd een prestatie-eis en functionaliteitseisen aan een bouwwerk. Het kan alleen zo zijn dat deze niet overeenkomen met de wens voor een bouwwerk. Wij kunnen, omdat we kennis hebben van wat brand is en doet, een gelijkwaardigheidsoplossing aandragen die voldoet aan de prestatie-eis.

Toekomstbestendige nieuwbouw en transformatie bestaand vastgoed

Brandveiligheid kan een onderdeel zijn van een compleet bouwadvies. In onze programma’s Toekomstbestendige nieuwbouw en Verduurzaming en transformatie bestaand vastgoed voorzien we opdrachtgevers van complete gebouwontwerpen, advies en projectbegeleiding.

Advies nodig op het gebied van brandveiligheid? Neem contact op met onze expert!
Hans de  Graaf
Hans de Graaf
Senior adviseur
T 06 821 31 423
hdgraaf@avecodebondt.nl

Deze dienst valt onder ons programma