icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Saneringsonderzoek

Voordat een project kan starten is het belangrijk dat de bodem vrij is van verontreiniging. Wij voeren saneringsonderzoeken uit en adviseren over de manier van saneren.

Antoine  Booms
Antoine Booms

Bodemonderzoek en saneringsonderzoek

Allereerste onderzoeken we de mate van bodemverontreiniging. Daarna bepalen we de mogelijke beste saneringswijze. In complexe gevallen is het nodig om eerst een saneringsonderzoek uit te voeren. We maken een inventarisatie van de uitvoerbare en financieel haalbare saneringstechnieken. Een mogelijkheid is een modelstudie stoftransport. Als het nodig is kunnen we een aantal saneringsvarianten uitwerken.

Met een gerichte analyse van de bodem onderzoeken we een aantal specifieke eigenschappen van de bodem of van de verontreiniging. Denk aan grondwaterkarakterisatie (om de potentie van natuurlijke afbraak van de verontreinig te bepalen) of olie- of PAK-karakterisatie. Met deze informatie bepalen we of een saneringstechniek geschikt is. Dit saneringsonderzoek wordt meestal in het saneringsplan geïntegreerd.

Wat levert het op?

  • Inzicht in bodemverontreiniging; 
  • Advies over de beste wijze om de bodem te saneren.
Advies nodig over de beste manier van saneren? Neem contact op met onze expert.
Antoine  Booms
Antoine Booms
Senior Projectmanager
T +31 6 502 23 028
abooms@avecodebondt.nl