icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Roertoren Roermond

Naast het station in Roermond verrijst een slanke toren van 68 meter hoogte en een footprint van 24x24 meter. De onderste drie lagen zijn voor commercieel gebruik, zoals horeca en kantoren. De overige verdiepingen worden gevuld met woningen met zes of vijf appartementen per bouwlaag. Dit zijn in totaal 110 woningen.

Onderdeel
Nieuwbouw
Diensten
Hoofd- en deelconstructeur
Opdrachtgevers
Kantorencomplex Stationspark / Roermond BV
Oppervlak
10.000 m2 BVO
Roertoren-1.jpg

De rol van Aveco de Bondt in dit project

Aveco de Bondt is ontwerpend en coördinerend hoofdconstructeur voor de toren en deelconstructeur voor de in het werk gestorte betonnen constructie-elementen. Daarnaast adviseren wij op het gebied van RO en externe veiligheid.

Roertoren-3.jpg

Unieke eigenschappen & kenmerken van dit project

De slanke toren wordt op een postzegel gebouwd. De beperkte ruimte voor de bouwplaats leidt tot de keuze voor een prefab betonconstructie. In de onderste lagen verzorgt de kern de stabiliteit van het gebouw. Terwijl de woningscheidende wanden dit in de bovenste 19 lagen doen, een zogenaamde outrigger constructie.

Meer weten over dit project? Vraag het onze expert!
Roald Damoisseaux
Consultant Bouwkundige Constructies
rdamoiseaux@avecodebondt.nl