Zuiderpark Tilburg

Een gezellige, groene woonwijk onderdeel van de gebiedsontwikkeling van Nieuw Stappegoor in het zuiden van Tilburg. Zuiderpark is zoals de naam al doet vermoeden, een wijk met een parkachtige sfeer. We leggen je graag meer uit over dit mooie project!

Opdrachtgever

Consortium Nieuw Stappegoor B.V.

Plaats

Tilburg

Fase

Afgerond

Producten/diensten

Stedenbouw

Gezellig wonen

Het betreft de realisatie van circa 200 woningen. Hierbij is de hoofdopzet van het stedenbouwkundige plan gericht op het creëren van een informeel woongebied met een heldere planopzet. Het informele zie je terug in het ontwerp van de wegen, deze zijn in een soepel en gebogen vorm gesitueerd. Daarnaast zijn drie groene zones gerealiseerd die bijdragen aan de groenbeleving in het woongebied en zachte zichtlijnen vormen. Deze kwaliteiten worden benadrukt in het beeldkwaliteitplan en inrichtingsplan.

De architectuur

De woningen hebben een charmant New England ontwerp. Deze architectuurstijl wordt in het beeldkwaliteitplan nagestreefd. Dit houdt in dat de rijwoningen een kleinschalig en afwisselend uiterlijk hebben. Om de wijk te vergroenen is er in het inrichtingsplan gekozen voor drie groene zones, die fungeren als verblijfsgebieden met gras, bomen en speelgelenheden.

slide.title slide.title slide.title

Meer weten over dit project? Vraag het onze experts!

André de Wilde
Teamleider Stedenbouw, Landschap en Ruimtelijke ordening
adwilde@avecodebondt.nl
+31 6 523 60 670