icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Assetmanagement

Elke organisatie heeft assets. Denk aan vastgoed, bruggen, wegen of rioleringen. Eigendommen die bijdragen aan bedrijfsresultaten of onderdeel zijn van de openbare ruimte. Over deze assets wil je slimme en toekomstbestendige keuzes maken. De juiste afwegingen omtrent risico’s, investeringen, beheer en onderhoud. Onze specialisten helpen hierbij.

Assetmanagement Zevenaar

Assetmanagement

Asseteigenaren en assetbeheerders hebben de belangrijke taak om risico’s van assets in kaart te brengen, deze af te wegen en beschikbare budgetten in te zetten om de risico’s te beheersen. Daarbij worden begrotingen steeds krapper en moet onderhoudsmanagement aan nieuwe voorwaarden voldoen. Hoe prioriteer je tussen assets? En wat zijn slimme investeringen?

Strategisch advies ontwerpen.jpg

Strategisch advies en projectmanagement plan

Wij ondersteunen organisaties met een strategische en praktische invulling van hun asset management. Zo helpen we bij het vertalen van de bedrijfsstrategie naar contractvoorwaarden en samenwerkingsvormen met interne en externe partijen. We adviseren je hoe je de juiste vraag bij de juiste partij neerlegt of we regelen de hele inkoop van de dienstverlening. Dat is de basis voor een succesvolle en profijtelijke samenwerking. We maken een onderhoudsplan met technische maatregelen.  

Onze specifieke diensten:

 • Systeemgerichte contractbeheersing (SCB)
 • Contractmanagement onderhoud
 • Configuratiemanagement
 • Maintenance Engineering
 • ISO55000Managing Agent
 • Monitoring, bewaking en prestatiemeting
Maintenance Aveco de Bondt.jpg

Grip op kosten, kwaliteit en risico’s

Met een praktisch projectmanagementplan ondersteunen we bij de implementatie van het contract. Daarmee stemmen we alle contract-specifieke raakvlakken tussen de processen van de betrokkenen af, zodat faalkosten worden voorkomen. Voordat we de beheersystemen gaan (her-)inrichten ontwerpen we een SMART verificatieplan dat helpt om de prestaties van je afdeling en van de bedrijfsassets meetbaar en zichtbaar te maken. Op tactisch, operationeel of strategisch niveau. Zo houden we grip op de kosten, kwaliteit en risico’s.

Projectmanagement Aveco de Bondt.jpg

De nieuwste methodes voor assetmanagement

De afgelopen 10 tot 15 jaar zijn veel nieuwe en meer complexe assetmanagement methodes, contractvormen en samenwerkingsconstructies ontwikkeld. Deze nieuwe methodes geven meer inzicht in de samenhang tussen kosten, kwaliteit en risico’s van bestaande assets en het bedrijfsproces. Wij hebben ruime ervaring met Publiek-Private samenwerking en contracten gebaseerd op de UAV-gc.

Assetmanagement samenwerking Aveco de Bondt.jpg

De juiste persoon op de juiste plek

Door onze brede ervaring in vastgoed, infrastructuur en openbare ruimte weten we welke contractvormen werken in de verschillende situaties. We zien wat de invloed is van de bedrijfscultuur en het contractuele verdienmodel. We hebben ook ervaren hoe belangrijk het is ‘de juiste persoon op de juiste plek’ te hebben. Al deze aspecten wegen we mee in onze complete en resultaatgerichte aanpak.

besparing onderhoud Aveco de Bondt.jpg

Wat levert assetmanagement op?

 • Concreet plan voor assetmanagement voor de organisatie;
 • Probleemloze transitie van realisatie/renovatie naar exploitatiefase;
 • Minder faalkosten door passende contracten;
 • Transparante besluitvorming en financiën;
 • Tevreden gebruikers dankzij hoge bedrijfszekerheid;
 • Jaarlijkse besparing op onderhoud (bij gelijke kwaliteit).
Hulp nodig bij assetmanagement? Neem contact met ons op!
Herman Arentsen
Business Unit Manager
T +31 6 507 36 412
harentsen@avecodebondt.nl