Gezond, Circulair en Biobased Bouwen

We staan voor de urgente opgave om over te gaan op een circulaire economie. Dit heeft gevolgen voor de gebouwde omgeving. Wij bieden innovatieve oplossingen voor projectontwikkelaars, overheden, architecten en particuliere opdrachtgevers. In alle onderdelen van het ontwerp- en bouwproces vervlechten wij duurzame principes.

Waarom circulair bouwen en ontwerpen

Circulaire projecten hebben op de lange termijn een hogere waarde. Door materialen te hergebruiken, afval te minimaliseren en de levensduur van gebouwen te verlengen, dragen circulaire projecten bij aan een duurzamere toekomst. Wij adviseren projectontwikkelaars en aannemers over circulaire en gezonde ontwerpen voor gebouwen. Van het voldoen aan wet- en regelgeving, tot aan aambities om volledig circulair en gezond te bouwen. 

Afbeelding 1 Gezond circulair en biobased bouwen

Integraal en duurzaam bouwen 

In onze adviestrajecten werken we met experts in huis van andere disciplines binnen de bouwsector. Denk daarbij aan bouwfysica, gebiedsontwikkeling en water- en bodemkunde. Wij onderscheiden ons zo door alle relevante thema’s mee te nemen in ons advies. Zo bieden wij hoogwaardige, integrale oplossingen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de waarde van je vastgoed. 

Wij bevorderen de duurzaamheid in projecten door

  • Biobased bouwen en circulariteit mee te nemen in tenders en bouwdisciplines: We begeleiden bij de integratie van biobased materialen en circulaire ontwerpprincipes in bouwtenders en disciplines, waardoor projecten vanaf het begin een duurzaam fundament krijgen.
  • Duurzaamheid in bouw- en ontwerpteams: Onze experts integreren duurzaamheid in alle aspecten van het ontwerp- en bouwproces. Zo creëren we comfortabele en gezonde gebouwen die voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen.
  • Begeleiding bij de transitie naar een biobased en circulaire economie: We bieden strategisch advies en begeleiding aan organisaties die de transitie willen maken naar een biobased en circulaire economie, met maatwerkprogramma's die duurzaamheid integreren in bedrijfsstrategieën en processen.

Een ‘future proof’-ontwerp is niet alleen een investering in het behoud van de planeet. Het verhoogt ook de waarde van je portefeuille op de lange termijn.

Afbeelding 2 Gezond circulair en biobased bouwen

Wat levert gezond, circulair en biobased bouwen op?

Een concreet advies voor circulaire en gezonde ontwerpen voor gebouwen, met uitvoerbare maatregelen die onderscheidend, concreet en meetbaar zijn.

Aan de slag met gezond, circulair en biobased bouwen? Joost helpt je verder!

Joost van der Veldt
Business Unit Manager Duurzaamheid
jvdveldt@avecodebondt.nl
+31 6 156 96 935

Alle projecten