Parc Heilaar: duurzaam wonen in Breda

Een nieuwe woonbuurt in Breda, Parc Heilaar is een wijk bestaande uit 50 duurzame woningen, gebouwd in New England stijl. De huizen zijn op een fijne manier gepositioneerd, wat echt een gevoel van verbondenheid creëert voor de buurtbewoners. Aveco de Bondt heeft in opdracht van Synchroon meerdere taken uitgevoerd. Lees hieronder meer!

Opdrachtgever

Synchroon

Plaats

Breda

Fase

Afgerond

Producten/diensten

Stedenbouw Landschapsarchitectuur

Eigenzinnig ontwerp

In het verleden maakte het plangebied onderdeel uit van het landgoed Heilaar, waarvan aan de oostzijde van het plangebied de tuin, aangelegd in Engelse landschapsstijl nog te herkennen is. Geïnspireerd door de vormentaal van deze tuinarchitectuurstijl is het stedenbouwkundig plan in een eigenzinnig patroon opgezet: Het ronde stratenpatroon maakt dat je eindeloos door Parc Heilaar kunt zwerven. Deze vormentaal is ook doorgezet bij de inrichting van het grote speel- en natuurgebied aan de zuidzijde. Dit vormt een samenhangend geheel met het ontwerp van de woningen, ontworpen door MIX architectuur.

Beeldkwaliteitplan & inrichtingsplan

Naast de stedenbouwkundige planvorming, stelden we ook het beeldkwaliteitplan en het inrichtingsplan op voor de openbare ruimte. Daarnaast hebben we gekeken naar het opstellen van het bestemmingsplan, maar ook de uitvoering en begeleiding van de diverse milieu-planologische onderzoeken. De wijk staat nu een tijdje in bloei, waardoor eindelijk zichtbaar wordt hoe mooi de wijk samensmelt met de groene elementen. Bekijk hieronder de galerij voor een sfeerimpressie van Parc Heilaar!

slide.title slide.title

Expertise in gebiedsontwikkeling

Aveco de Bondt ondersteunt overheden, projectontwikkelaars en aannemers bij de ontwikkeling en realisatie van projecten in zowel landelijk als stedelijk gebied. We verzorgen bijvoorbeeld de participatie, geven juridisch en planologisch advies, ontwerpen de landschappelijke inpassing, voeren quickscans uit en begeleiden of vervaardigen de (civiel)technische uitwerking. Hierin betrekken we regelmatig ook specialisten van andere disciplines binnen Aveco de Bondt.

Bekijk de diensten die vallen onder dit project: 

Meer weten over dit project? Vraag het onze experts!

André de Wilde
Teamleider Stedenbouw, Landschap en Ruimtelijke ordening
adwilde@avecodebondt.nl
+31 6 523 60 670