Prefab engineering project Wonderwoods

Groen, duurzaamheid en gezondheid zijn de drie pijlers voor deze prachtige woontorens, gelegen aan de Croeselaan te Utrecht. Een project waar Aveco de Bondt de prefab engineering uitvoert. Wat houdt deze opdracht precies in?

Opdrachtgever

Boele & van Eesteren met Kondor Wessels Amsterdam

Plaats

Utrecht

Fase

Lopend

Een groene oase midden in de stad

Het project bestaat uit twee torens, gelegen tussen station Utrecht Centraal en de Jaarbeurs. Het ontwerp van de ene toren is vervaardigd door de Italiaanse architect Stefano Boeri, die bekend staat om zijn ‘groene’ visie. Dit in combinatie met het vooruitstrevende architectenbureau MVSA Architects, die de tweede toren hebben ontworpen, resulteerde in een tweedelig ontwerp dat gebaseerd is op de verbinding tussen natuur en technologie.

De Boeri toren is ontworpen met hoekige vormen en horizontale lijnen, in tegenstelling tot de MVSA toren die te herkennen is aan subtiele ronde hoeken en een verticaal ritme. Deze ontwerpkeuzes definiëren de samenhang tussen beide gebouwen en moet uiteindelijk een groene oase creëren midden in de stad!

Afbeelding 2 Project Wonderwoods
Afbeelding 3 Project Wonderwoods

Prefab engineering

Voor Wonderwoods is Aveco de Bondt ingeschakeld door de hoofdaannemer, bestaande uit de bouwcombinatie Boele & van Eesteren met Kondor Wessels Amsterdam. Voor dit project hebben we ons beziggehouden met de prefab engineering van de MVSA-toren. Bestaande uit sandwich-elementen in de gevels maar ook de prefab hoofddraagstructuur, zoals wanden, kolommen en balken.

De MVS-toren zie je hier links. 

De realisatie

De totale oppervlakte van de torens wordt 81.000 m2, geschikt voor verschillende doeleinden zoals huur- en koopwoningen, kantoren, winkels, horecazaken, educatie, cultuur en een daktuin. Wonderwoods is een project dat uitgevoerd wordt in opdracht van Wonderwoods Development en is  een onderdeel van de herontwikkeling van het beurskwartier. Naar verwachting zullen de torens medio 2024 afgerond zijn.

Afbeelding 1 Project Wonderwoods

Meer weten over dit project? Vraag het onze experts!

Rogier Voet
Senior projectmanager
rvoet@avecodebondt.nl
+31 6 150 11 430