Willemsbuiten: van ontwerp naar woonplezier

Hoe mooi is het om te zien dat er nu dagelijks mensen volop genieten van hun woning in de wijk Willemsbuiten? Wat begon aan de tekentafel is nu werkelijkheid geworden en dit prachtige project faciliteert nu een harmonieuze, groene plek om te wonen.

Opdrachtgever

Consortium Nieuw Stappegoor B.V.

Plaats

Tilburg

Fase

Afgerond

Producten/diensten

Stedenbouw Landschapsarchitectuur

Stedenbouwkundig plan

In het zuiden van Tilburg, nabij de rijksweg A58 ligt nu de wijk Willemsbuiten. Het gebied, van maar liefst 20 hectare, werd bestemd als nieuwe woonwijk. Hiervoor hebben wij onder andere het stedenbouwkundig plan gemaakt.

Willemsbuiten omvat circa 480 woningen en heeft een duidelijke planopzet. De wijk is opgedeeld in zes woonbuurten, waar elke voorzien is van een centraal groen hof. Hiermee zijn in het ontwerp plekken gecreëerd die zorgen voor het samenbrengen van bewoners. Willemsbuiten is een plek van verbinding, waar kinderen kunnen spelen en buurtfeesten georganiseerd kunnen worden.

slide.title slide.title slide.title slide.title slide.title slide.title slide.title slide.title slide.title slide.title slide.title
Afbeelding 7 Project Willemsbuiten van ontwerp naar woonplezier

De identiteit van Willemsbuiten

Het samenhangende ontwerp draagt bij aan de sterke identiteit van de wijk, met ruimtelijke dragers die gevormd worden door bomenlanen, groene hoven en het geluidwalpark. Het laatste; het geluidwalpark, grenst aan de rijksweg en is rijkelijk begroeid met diverse plantsoorten. Hierin zit ook een functionele waterberging. Op deze manier is een aantrekkelijke oplossing toegepast voor de scheiding tussen de rijksweg en de woonwijk.

Ons aandeel

Naast het stedenbouwkundig plan hebben we ook gewerkt aan het beeldkwaliteit- en inrichtingsplan. Wij denken graag mee bij de realisatie van nieuwbouwprojecten. Om hier vervolgens een passend ontwerp voor te maken, met een resultaat als deze, dat geeft voldoening!

Wij houden ons bezig met het gehele ontwerptraject. Vanaf de eerste ideeën in de conceptfase tot aan de detaillering van het definitief ontwerp. Aveco de Bondt onderzoekt, ontwerpt en adviseert.

Afbeelding 6 Project Willemsbuiten van ontwerp naar woonplezier

Expertise in gebiedsontwikkeling

Aveco de Bondt ondersteunt overheden, projectontwikkelaars en aannemers bij de ontwikkeling en realisatie van projecten in zowel landelijk als stedelijk gebied. We verzorgen bijvoorbeeld de participatie, geven juridisch en planologisch advies, ontwerpen de landschappelijke inpassing, voeren quickscans uit en begeleiden of vervaardigen de (civiel)technische uitwerking. Hierin betrekken we regelmatig ook specialisten van andere disciplines binnen Aveco de Bondt.

Bekijk de diensten die vallen onder dit project: 

Meer weten over dit project? Vraag het onze experts!

André de Wilde
Teamleider Stedenbouw, Landschap en Ruimtelijke ordening
adwilde@avecodebondt.nl
+31 6 523 60 670