icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Digitaal water

De druk op onze watersystemen neemt toe. Het wordt drukker en het weer wordt extremer. Voorspellend inzicht in risico’s en goed beheer op watersystemen is belangrijk. Wij ondersteunen daarbij met de nieuwste technologieën.

Luc  Ponsioen MSc
Luc Ponsioen MSc
waterschap

Data-gestuurd waterbeheer en ontwerp

Wij brengen het gehele watersysteem of de waterinfrastructuur in kaart. Dit doen we met verschillende methodes, afgestemd op wensen van opdrachtgevers en die van de omgeving. Die basis vertalen we naar onze Digital Twin benadering, een digitale kopie van het fysieke object. Daarbinnen zijn visie, focus, faciliteiten, dataveiligheid, analyse en visualisatie gecombineerd. We helpen informatie uit deze methode te vertalen naar keuzes over het waterbeheer. Zo geven wij inzichten in efficiëntieverbeteringen, kostenbesparing, kennismanagement en het risicomanagement van de waterinfrastructuur.

water-natuur

Waarom data-gestuurd water beheren?

Onze visie is dat data een belangrijke component is en wordt voor dagelijks waterbeheer. Met data kan betekenisvolle kennis worden gegenereerd over het watersysteem en de werking/conditie van de waterinfrastructuur. En op basis van die data kunnen gerichte maatregelen worden ondernomen op de systemen zo optimaal mogelijk te houden. Door data van diverse systemen te combineren krijg je een beter beeld van de waterinfrastructuur en verbeterpunten.

Digital Twin.jpg

Digital-Twin

Een Digital-Twin is een digitale kopie van een bestaand object. Deze kopie houdt de toestand van het fysieke object nauwlettend in de gaten. Het analyseert de situatie van het object op basis van data, neemt trends waar, stress-test het object en voorspelt het gedrag. Hierdoor is ontwerp, beheer en onderhoud efficiënter en toekomstbestendiger. Hiervoor werken we samen binnen het samenwerkingsverband DiTTo.

Wat levert het op?

Inzicht in risico’s (proactief) en effectief beheer van watersystemen en assets, aan de hand van Digital Twin.

Aan de slag met effectief en innovatief waterbeheer? Neem contact op met onze expert!
Luc  Ponsioen MSc
Luc Ponsioen MSc
Adviseur Waterveiligheid & Geohydrologie
T +31 6 131 11 468
lponsioen@avecodebondt.nl

Deze dienst valt onder ons programma