icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Duurzame infrastructuur

Om in 2050 volledig circulair te zijn is er op veel gebieden nog winst te behalen, zo ook in de infrastructuur. Een groot deel van de grondstoffen wordt toegepast in of is afkomstig uit onze infrastructuur. Wij adviseren infraprojecten in duurzame maatregelen en ontwerpen.

Berjan  Mensink
Berjan Mensink
Bestemmingsplan.jpg

Duurzame infrastructuur

Bij duurzame infrastructuur (of verduurzaming van de infrastructuur) draait het niet alleen om het materiaalgebruik, maar ook om de uitstoot (CO2, fijnstof en stikstof) tijdens de realisatie en het gebruik van de infrastructuur. Daarnaast kan de infrastructuur in Nederland een grote bijdrage leveren aan het tegengaan van effecten van extreem weer (vernatting en verdroging), het verhogen van biodiversiteit en het verbeteren van de omgevingskwaliteit. Op verschillende manieren kunnen infra-projecten verduurzamen. Denk aan vermindering van materiaalgebruik door slim ontwerp, verduurzaming van de gebruikte materialen of het verhogen van hergebruik op locatie. Wij adviseren infraprojecten in duurzame maatregelen en ontwerpen.

Omgevingswet.jpg

Hoe we het aanpakken

Per project kijken we naar de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid (dit kan op basis van de duurzaam-GWW methode), maar ook naar de (koppel)kansen die er zijn in het gebied. Op basis van kennis en ervaring gaan we actief in gesprek en lopen alle mogelijkheden na. Daarna maken we een plan met duurzame optimalisaties voor het project, waarmee zoveel mogelijk duurzaamheidswinst wordt geboekt. Deze optimalisaties werken we vervolgens uit in een ontwerp. Daarnaast begeleiden we bij de (duurzame)aanbesteding en realisatie van het werk. Zo maken we echt het verschil.

‘Door infrastructuur bij te laten dragen aan het verhogen van biodiversiteit, het verbeteren van de omgevingskwaliteit en het tegengaan van effecten van extreem weer maken we echt een verschil.’
Berjan Mensink, Adviseur Duurzame infrastructuur
Werken-bij-Aveco-de-Bondt

Maatwerk duurzaamheidsadvies per infraproject

Elk project is uniek. Bij het ene project ligt de duurzaamheidswinst in het materiaalgebruik en bij het andere in een duurzame manier van aanbesteden (als voorbeeld met een MKI-index). Ons advies is daarom altijd maatwerk, maar natuurlijk nemen we onze kennis uit voorgaande projecten mee.

greendeal-overzicht.jpg

De Green Deal Duurzaam GWW

Als Aveco de Bondt zijn wij één van de ondertekenaars van “De Green Deal Duurzaam GWW” en delen wij de ambitie om duurzaamheid een integraal onderdeel te laten zijn van onze werkzaamheden. Daarover adviseren we dan ook graag jouw project. Meer informatie over De Green Deal Duurzaam GWW is hier te vinden.

Wat levert deze dienst op?

Een plan en ontwerp met duurzame optimalisaties voor jouw infraproject.

Aan de slag met duurzame infrastructuur? Neem contact met ons op!
Berjan  Mensink
Berjan Mensink
Junior adviseur
T +31 6 574 63 110
bmensink@avecodebondt.nl