Vergunningen en ruimtelijke besluiten zijn in vrijwel alle projecten nodig en vaak bepalend in de totale planning. Aveco de Bondt verkleint met vergunningenmanagement de impact van vergunningstrajecten op de projectplanning. Zo beheersen we het risico op vertraging.
Aveco de Bondt zorgt voor goed vergunningenmanagement door in samenspraak met het bevoegdgezag aan te sturen op het tijdig verkrijgen van de vergunningen. Ook zorgen wij voor de juiste en kwalitatief goed onderbouwde aanvragen.Vergunningenmanagement is complex door steeds veranderende regelgeving en de naderende Omgevingswet. Onze omgevingsjuristen zijn continu op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Dat zorgt voor minder stress én minder kans op vertraging in je project.
Kenmerkend aan onze aanpak is het efficiënt en effectief doorlopen van de procedures. Wij sturen op heldere en haalbare afspraken met betrokken bestuursorganen. Daarnaast voeren we onderzoeken op het gebied van milieu- en omgevingsthema’s zoals natuur, water, geluid, lucht en bodembescherming veelal zelf uit. We werken met goed op elkaar ingespeelde teams, wat ons flexibel en efficiënt maakt. Dit creëert een combinatie van kwaliteit én snelheid.
Naast de vergunningaanvragen stellen wij de benodigde plandocumenten op zoals bestemmingsplannen, omgevingsplannen, inpassingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen. Ons vergunningsmanagement is vaak onderdeel van breder omgevingsmanagement. Ben je een overheid? Dan kijken we mee vanaf de vroege planvormingsfase. Ben je aannemer? Dan zijn we graag betrokken vanaf de voorbereiding op de realisatie. En omdat wij maatwerk leveren, bieden we je precies wat je in jouw project nodig hebt.
Vanaf het begin van de planvorming werken wij aan goede, gestructureerde betrokkenheid van het bevoegd gezag.Zo creëren we draagvlak voor de te verlenen vergunningen of te nemen besluiten. Gaat het om een industrieel bedrijf? Dan zorgen we ook dat je voldoet aan wet- en regelgeving (compliance) op het gebied van onder meer ruimtelijke ordening, milieu, veiligheid en water.
Door onze ervaring aan zowel de (vergunning)aanvragerskant als aan de beoordelingskant zijn we in staat snel het speelveld in kaart te brengen. Denk daarbij aan de aanvraagstrategie, juridische (on)mogelijkheden en inhoudelijke onderzoeken op het gebied van bodem, gevaarlijke stoffen, lucht(emissies), geur(emissies), afval(water), geluid, BBT en externe veiligheid.
Zo vergroot je de kans om zo snel als mogelijk de benodigde vergunningen te krijgen.
Kortom, wij bieden advies voor alle benodigde vergunningen en ontheffingen als het gaat om de fysieke leefomgeving.
Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet verandert het bestemmingsplan in een omgevingsplan. Dit brengt veranderingen en nieuwe begrippen met zich mee. Het Omgevingsplan, de opvolger van het bestemmingsplan, bevat straks niet alleen gebruik- en bouwregels, maar ook regels met betrekking tot de fysieke leefomgeving. Denk aanregels voor het kappen van bomen. Gemeenten krijgen daarbij veel meer ruimte om zelf te bepalen wat zij willen regelen en welke flexibiliteit ze daarbij willen bieden. Voor elk plan of project is dus meer maatwerk nodig en gelden andere beoordelingskaders dan nu.
Benieuwd wat deze veranderingen voorjou betekenen? Neem gerust contact met ons op.