icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Veerkrachtig watersysteem

Het landelijke gebied staat voor grote uitdagingen. Landbouw intensiveert, steden breiden uit en er moet meer ruimte komen voor de natuur. Water speelt bij deze opgaven een belangrijke rol en wordt steeds meer als hoofdelement gezien bij gebiedsprocessen. Wij adviseren in duurzame en functionele watersystemen.

dr. Sara  Eeman
dr. Sara Eeman
veerkrachtig-watersysteem

Wat we doen: oplossingen voor duurzame en functionele watersystemen

Binnen dit programma onderzoeken en bieden we oplossingen en maatregelen om watersystemen zo duurzaam en functioneel mogelijk te houden. En dat is best een uitdaging, want het landelijk gebied kent vaak grote verschillen in landgebruik in een relatief klein gebied. We helpen (semi)overheden, aannemers en gebiedsontwikkelaars bij het in beeld brengen van het systeem van bodem, water en functies in een gebied en de omgeving. Daarna maken wij inzichtelijk welke keuzes er zijn, wat daarvan de gevolgen zijn en komen we samen met opdrachtgevers tot de meest geschikte set aan maatregelen. 

Onze specifieke diensten binnen het programma:

 

watersysteemanalyse

Veerkrachtige watersystemen

We bedenken maatregelen voor bijvoorbeeld het tegengaan van verdroging in een natuurgebied of het inpassen van een weg in een kwetsbaar bodem-watersysteem. Maar ook adviseren we in vraagstukken als het klimaatbestendig inrichten van stedelijke uitbreiding in landelijk gebied. Denk daarbij aan het ontwerpen van waterscheidingen rond een natuurgebied, ophoogmaterialen voor een weg of extra infiltratieruimte onder een parkeerterrein.

watersysteem-wateren-riet

Maakbare, beheersbare, duurzame watersystemen

Ontwikkeling van een veerkrachtig, klimaatbestendig watersysteem is meer dan een mooi gevisualiseerd ontwerp of complexe verbinding van verschillende modellen. Watersystemen doen hun werk als ze aansluiten bij de praktische werkelijkheid en goed te onderhouden zijn. Door systemen te visualiseren krijgen kunnen we de belangen van betrokkenen gemakkelijk ophalen, delen en zo compleet mogelijk verwerken in het ontwerp. Ook zijn en blijven we altijd bij de praktijk betrokken en werken we nauw samen met aannemers. Dat maakt onze ontwerpen praktisch, maakbaar en beheersbaar. Een veerkrachtig, klimaatbestendig watersysteem is compleet als het duurzaam functioneert en beheersbaar blijft. Zo kunnen opdrachtgevers toekomstgericht blijven ontwikkelen vanuit de kracht van het watersysteem.  

'We kijken altijd vooraf naar de best passende oplossing. Natuurlijk ontwerpen wij graag een nieuwe stuw, maar alleen als het de ook de beste manier is om het watersysteem duurzaam en functioneel te houden.'
Maarten Kuiper | Principal expert water en ondergrond
Hulp of advies nodig voor een veerkrachtig watersysteem? Neem contact met ons op!
dr. Sara  Eeman
dr. Sara Eeman
Senior Projectmanager Stedelijk & Landelijk water
T +31 6 129 08 816
seeman@avecodebondt.nl