icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Even voorstellen: Jetske Mulder – Junior Adviseur

Blog · 09 februari 2022

Hallo, mijn naam is Jetske Mulder en per 1 januari 2022 werk ik als junior adviseur bij Aveco de Bondt, bij de business unit Duurzaamheid. Mijn grote interesses liggen bij duurzaamheid en menselijk gedrag.

Menselijk gedrag en duurzaamheid

Vanuit deze interesse heb ik voor mijn eerste bachelor gekozen: Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen, waarbij ik me heb toegelegd op menselijk gedrag in duurzame- en gezondheidsbeslissingen. Ik heb bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar vleesminderen en de mislukking van de Deense vettaks. Mijn tweede bachelor Engelse Taal en Cultuur heb ik hiernaast gedaan vanuit mijn interesse in geschiedenis, lezen en schrijven. Een prettige bijkomstigheid is hierbij geweest dat ik “BBC English” nu goed onder de knie heb. Ook in mijn master Gezondheidspsychologie stonden duurzaamheid en menselijk gedrag centraal. In mijn scriptieonderzoek en als student-assistent heb ik onderzocht hoe mensen het belang van de coronamaatregelen inschatten en hoe ze tegenover verschillende theorieën rondom corona staan.

Onderzoek naar CO2 vermindering

Ik heb bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een stage onderzoek gedaan naar het verlagen van de CO2 -uitstoot door internationale dienstreizen van ambtenaren. Op  basis van een data-analyse heb ik kunnen vaststellen waar CO2 -uitstoot plaatsvindt en hoe je dit structureel kunt verlagen. Voor de geïnteresseerden: dat ligt vooral bij minder vaak en minder ver vliegen en kiezen voor een economyclass stoel en duurzamere vliegmaatschappijen. Om ambtenaren hiertoe aan te sporen heb ik een aantal interventies bedacht. Deze uitkomsten heb ik gepresenteerd binnen verschillende ministeries en op de Dag van het Gedrag 2021.

Loopbaan in duurzaamheid bij Aveco de Bondt

De combinatie tussen onderzoeken, data-analyses, interventies bedenken en het geven van advies is mij tijdens mijn studie en stage zo goed bevallen dat ik dit in mijn loopbaan verder wil verkennen. Daarbij is kunnen kijken naar duurzaamheid en menselijk gedrag een belangrijke voorwaarde. Aveco de Bondt Duurzaamheid sluit goed op deze interesses en wensen aan. Ik word er enthousiast van om met gedreven collega’s bij verschillende duurzame projecten mee te draaien. De komende tijd werk ik mee aan een aantal projecten om te kijken waar ik goed in ben en wat ik leuk vind.

Mail me gerust voor een kennismaking, of een interessant project
Jetske  Mulder
Jetske Mulder
Adviseur Duurzaamheid
T +31 6 835 45 216
jmulder@avecodebondt.nl