icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Presentatie 'Materialenpaspoort: van beleid naar praktijk' op GEVEL 2018

Actueel · 11 januari 2018

Bij steeds meer bouwprojecten wordt het materialenpaspoort samengesteld: een document waarin informatie over alle materialen, producten en systemen is gekoppeld aan het BIM-model. Hierdoor wordt de basis gelegd voor toekomstig (her)gebruik. Waarvoor dient een materialenpaspoort, waaraan moet het voldoen en wat kan je ermee in de toekomst? Sprekers Lars van der Meulen (Aveco de Bondt) en Marijn Emanuel (Madaster) geven op donderdag 25 januari de presentatie ‘Materialenpaspoort: van beleid naar praktijk’ op de vakbeurs GEVEL in Ahoy Rotterdam.

Lars en Marijn.jpg
Marijn Emanuel (l) en Lars van der Meulen (r)

Sprekers

Lars van der Meulen is business unit manager Leefomgeving bij Aveco de Bondt en verantwoordelijk voor duurzame innovatie bij VolkerWessels. Zijn adviesgebied richt zich op de bouw in relatie tot circulariteit, gezondheid, energiegebruik en biodiversiteit.
Marijn Emanuel studeerde Bouwkunde aan de TU Delft. Hij was projectarchitect voor de tijdelijke huisvesting voor de gemeente Brummen (waarin "product-as-a-service" is onderzocht en een materiaalpaspoort is ontwikkeld) en de circulaire renovatie van Alliander Duiven. Marijn is mede-oprichter en Product Owner van Madaster.

Meer informatie

  • Geïnteresseerd in het Materialenpaspoort? Meld u aan voor deze presentatie op 25 januari (13.00-13.30 uur) in het innovatietheater: Materialenpaspoort: van beleid naar praktijk.
  • Om u aan te kunnen melden voor de presentatie, dient u zich eerst als bezoeker te hebben geregistreerd: aanmelden voor GEVEL 2018
  • U kunt op alle beursdagen terecht op de stand van Aveco de Bondt in Hal 1, G038. Lars van der Meulen is aanwezig op donderdag 25 januari.