icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

3D scanning & modelling

Met 3D-Laserscanning kan snel betrouwbare gedetailleerde informatie van objecten zoals gebouwen, infrastructuur en industriële installaties worden verzameld. Zo kan het ontwerptraject en bouwproces sneller, effectiever en efficiënter worden uitgevoerd.

3d-scanning

Accurate as-built informatie

Wij maken 3D-laserscans van bestaande gebouwen, fabrieken, infrastructuur, installaties en terreinen. Hiermee brengen wij informatie uiterst nauwkeurig in beeld. Daarmee voorzien wij architecten, ingenieurs, aannemers en andere partijen van accurate as-built informatie. We scannen een object op locatie en werken deze uit tot een digitale puntenwolk, een IFC-mesh model of tot een BIM model. Deze kunnen als basis dienen voor bijvoorbeeld het verdere ontwerptraject.

Aveco-de-Bondt-Trainingen-jpg

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Stap 1. Samen met de opdrachtgever stemmen we de wensen en doelen van de 3D-Scan af. Wat moet er gemeten worden?
  • Stap 2. We stemmen de projectplanning af, zodat de gegevens op tijd beschikbaar zijn.
  • Stap 3. Met de projectleider van de bouw stellen we een scanplan op en voeren daarna de scan uit op locatie. Eén bezoek op locatie is voldoende.
  • Stap 4. De meetgegevens werken we zodanig uit, dat alle betrokkenen ermee aan de slag kunnen. Aanvullend kunnen we bijvoorbeeld een BIM model opzetten of een IFC mesh-model genereren.
3D-laserscan Afactorij

Snelle, efficiënte en effectieve bouw

Bij de start van een transformatie- of renovatieproject is het belangrijk dat de bestaande informatie waarmee gewerkt wordt klopt. Maar vaak is dit niet het geval. Er missen bouwtekeningen of, als deze er wel zijn, komen ze niet meer overeen met de huidige situatie. Een 3D Scan brengt op een snelle en nauwkeurige manier alle nodige informatie in kaart. Die data vormt de basis voor de uitwerking van 2D en 3D ontwerpen. Deze methode versnelt het bouwproces, de bouw kan effectiever en efficiënter worden uitgevoerd en fouten worden voorkomen. Dat scheelt tijd én geld.

Qontrol samenwerking

Andere toepassingen 3D-Laserscan

Een 3D-Laserscanning gebruiken we voor het inmeten van bestaande objecten. Maar de 3D Laserscan wordt ook ingezet voor inspecties, situatiemetingen, nulmeting en monitoring, bouwkundige opnames, Quickscans en de civiele techniek. Dit levert een basisbron van nauwkeurige informatie op over een object, uitgewerkt in leesbare data en modellen.

Wat levert dat op?

Een basisbron van nauwkeurige informatie over een object, uitgewerkt in leesbare data en modellen.

3D-scan en modelling nodig? Neem contact op met onze expert!
Sander  Holtmaat
Sander Holtmaat
Adviseur Bouw
T +31 6 131 08 668
sholtmaat@avecodebondt.nl

Deze dienst valt onder ons programma