icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Aveco de Bondt ziet NLCS opgaan in landelijke BIM-standaard

Actueel · 23 februari 2021

Onze collega Michel van Dijk is enthousiast over de NLCS. Tegelijk denkt hij dat de Nederlandse CAD Standaard over een jaar of vijf niet meer bestaat... Hoe dat zit? De senior adviseur/teamleider van Aveco de Bondt legt het uit. “Ik verwacht dat de NLCS uitgroeit tot onderlegger voor 3D-objectgeoriënteerd tekenwerk. In die hoedanigheid zal de NLCS opgaan in de landelijke BIM-standaard.”

Wat is de NLCS

De NLCS (Nederlandse CAD Standaard) is een uniforme tekenstandaard voor de grond-, weg- en waterbouw. De informatie in een NLCS-tekening is eenduidig, compleet én helder gestructureerd.

Onze collega Michel van Dijk over de NLCS: “De NLCS is voor mij een set heldere werkafspraken, die ons helpt bij het uitvoeren van ons werk.”

 

Lees hier het hele artikel.