icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Instapperrons Busplatform Den Haag Centraal officieel geopend

Actueel · 06 november 2019

Wethouders Revis (Stadsontwikkeling) en Van Asten (Mobiliteit) van de gemeente Den Haag openden op maandag 4 november officieel de nieuwe instapperrons en wachtruimte van het vernieuwde busplatform Den Haag Centraal. Met het bereiken van deze mijlpaal is het eerste deel van dit project, waarin KWS Infra Rotterdam samenwerkt met Hollandia Structures, afgerond.

Golvende overkapping

Tijdens de openingshandeling werden de tien instaphaltes onder de nieuwe golvende overkapping, met een oppervlakte van 3000 m2 (en een glazen ‘dome’ van 250 m2), al druk gebruikt door het stads- en streekvervoer. Rond het nieuwe asfalt zijn voetpaden aangelegd van natuursteentegels, die zorgen ervoor dat de overzichtelijke inrichting van het platform, met duidelijke looproutes, een mooie uitstraling heeft. Naast Aveco de Bondt hebben diverse VolkerWessels-bedrijven, zoals Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, Smits NeuchâteI Infrastructuur, BKB Infra en VolkerRail met hun specialismen bijgedragen aan het mooie eindresultaat.

Uitgekiende fasering

Gedurende de bouw was het busplatform in gebruik. Door een uitgekiende fasering konden de reizigers te allen tijde de route tussen station en de tijdelijke instapplaatsen voor de bussen afleggen. Hierin was een goede omgevingscommunicatie essentieel, die vanuit het projectteam is ingevuld. Gezien het lage aantal klachten, dat tijdens de uitvoering is binnengekomen, blijkt dat dit prima is verlopen.

Laatste werkzaamheden

Komende maanden worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Zo werken we nu aan de nieuwe in- en uitrit van het platform. Daarna staan ook de nieuwe instapplaats voor internationale bussen en het fiets- en voetgangersgedeelte met droogloop nog op het programma. Conform planning nemen we het volledig vernieuwde Busplatform Den Haag Centraal eind maart 2020 in gebruik.

 Opdrachtgever Gemeente Den Haag liet onderstaande, mooie film maken over de transformatie van het Busplatform!

Rol Aveco de Bondt

Namens Aveco de Bondt zijn wij betrokken voor het ontwerp bouwkundig én het wegenontwerp. Bovendien zijn wij actief voor het omgevingsmanagement en de vergunningen. Wilt u nu meer weten of dit project? Neem dan contact op met Mark de Jong (Omgevingsmanagement & Vergunningen) via mdjong@avecodebondt.nl of met Joël Voerman (Ontwerp) via jvoerman@avecodebondt.nl