icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Voorjaarsinspectie dijken komt eraan

Actueel · 25 maart 2020

Ondanks dat veel werkzaamheden helaas stilliggen, willen we in deze tijd toch zoveel mogelijk werk blijven doen. Waar het kan, en met gepaste maatregelen kan veel werk buiten doorgaan. Inspecties bijvoorbeeld! En die zijn nodig, want de natuur staat niet stil.

De voorjaarsinspectie

Het stormseizoen is bijna voorbij, nog een paar weken en de waterkering beheerders in Nederland kunnen gaan bepalen hoe de waterkeringen het stormseizoen hebben doorstaan! De voorjaarsinspectie. Hiermee wordt de actuele staat van de waterkeringen bepaald. Dijkinspecteurs voeren hierbij inspecties uit en leggen eventuele schades vast in een inspectie-applicatie. Aan de hand van deze resultaten wordt een inspectierapportage opgesteld en kunnen vervolgstappen worden bepaald.

dijkinspectie-rijkswaterstaat

Dijkinspecteurs van Aveco de Bondt

Aveco de Bondt kan deze inspectie verrichten! Wij beschikken over gediplomeerde inspecteurs en inspecteren de waterkeringen conform de landelijk erkende methodiek van de STOWA en de NEN 2767. Wij beschikken over eigen applicaties. Voor de inspecties conform de Stowa-methodiek gebruiken wij ‘Dijk Visie’ en voor inspecties conform de NEN 2767 gebruiken wij ‘Flex Inspect’. Naast de inspectie, helpen wij waterkering beheerders ook verder met het bepalen van eventuele vervolgstappen op basis van de resultaten. Daarin maken wij het verschil! Wij denken mee.

Inspectiewerkzaamheden en het corona-virus

De voorjaarsinspectie loopt in principe van 1 april tot 1 mei. Vooralsnog kunnen wij deze inspecties, met speciale maatregelen en conform regels van het RIVM, uitvoeren. Mocht het beleid veranderen, dan zullen wij onze werkzaamheden daarop aanpassen.

Contact over dijkinspecties

Op zoek naar dijkinspecteurs? Of wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Niek Evers te bereiken op 06-579 98 247 of via nevers@avecodebondt.nl.